Öne Çıkanlar Şerafettin Aydoğdu Hasan Tosgar
banner798

Başbakan Kıbrıs için açık konuştu
Başbakan Binali Yıldırım, çeşitli görüşmelerde bulunmak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) başkenti Lefkoşa'ya gitti. KKTC Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda basına kapalı gerçekleşen görüşme, yaklaşık bir saat sürdü.

Başbakan Yıldırım görüşme sonrası açıklama yaptı. Yıldırım, Kıbrıs krizinde Rum tarafını net irade koymaya davet etti.

İşte Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları:

"Türk tarafının, uluslararası camianın yoktan sebeplerle oyalanması ve müzakerelerin zamana yayılması artık kabul edilemez ve sürdürülemez bir durumdur. Rum tarafının ortaya net bir irade koyma zamanı gelmiştir."

''KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ'Nİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ''


Başbakan Yıldırım: "Unutulmamalıdır ki kapsamlı çözüm, sadece müzakere başlıklarında mutabakata varmakla değil, eşit ortaklık anlayışının özümsenmesi, müşterek geleceğe olan inancın benimsenmesiyle mümkün olacaktır. Irkçı, dışlayıcı tavırlar yerine bu anlayış ve inancın genç nesillere aşılanması bir ihtiyaçtır. Kıbrıs meselesine adil, kalıcı, kapsamlı bir çözüm bulunması yönündeki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin çabalarını desteklemeye devam edeceğiz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.