Öne Çıkanlar 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları 2017 İşitme
banner798

Hamas, Ataşkesi kabul etti

Reuters’ın haberine göre; Hamas, Katar ve Mısır’a, Gazze Şeridi’nde ateşkes anlaşmasına ilişkin önerilerini onayladığını bildirdi.

Ateşkes açıklaması Hamas lideri Haniye'den geldi.

Hamas'ın internet sayfasından yaptığı yazılı açıklamaya göre, Haniye, Katar ve Mısır'a Gazze Şeridi'ndeki ateşkes anlaşması için sundukları önerileri kabul ettiğini iletti.

Açıklamada, Haniye'nin Katar Başbakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ve Mısır İstihbarat Başkanı Abbas Kamil ile telefon görüşmesi yaptığını ve kendilerine ateşkes anlaşması ile ilgili sundukları önerileri Hamas Hareketi'nin onayladığını duyurdu.

Açıklamada, sunulan teklif ve önerilerin içeriği hakkında bilgi paylaşılmadı.

Hamas yetkilisi ateşkes önerisinin kabul edilmesinin ardından "Top artık İsrail'in sahasında" açıklaması yaptı. 

Ateşkes haberinin ardındandan Refah'ta kalabalıkların havaya ateş ederek kutlama yaptığı bildirildi.

İsrailli bir yetkili, Hamas'ın kabul ettiği yumuşatılmış Mısır önerisinin İsrail tarafından kabul edilmeyeceğini belirterek,  "Öneri İsrail'in kabul etmediği "Geniş Kapsamlı" sonuçlar içeriyor dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.