Öne Çıkanlar TÜGİK Kavun fidesi
banner797

Hekimler Samsun'da iş bıraktılar

Hekim Birliği Sendikası; sağlıkta şiddetin önlenmesi, ekonomik, sosyal, meslekî hak ve menfaatlerinin korunması ve geliştirilmesi ile idari, mali, hukuksal, mesleki ve sosyal sorun ve mağduriyetlerin giderilmesini sağlamak amacı ile; Tıp Bayramı’nı da içeren 14-15 ve 16 Mart 2022 tarihlerinde, (Acil Servis, COVID, doğum salonu, diyaliz üniteleri, 112 hizmetleri, onkoloji ve hematoloji poliklinikleri, adli vakalar ve yatan hasta servis hizmetleri gibi acil ve özellikli birimler hariç) ülke genelinde, tüm kamu sağlık kurum ve kuruluşlarında İş Bırakma Eylemi yapılması Kararı almıştı.

Hekim Birliği Sendikası’nın aldığı 3 tam günlük İş Bırakma Eylemi, (14.03.2022) Tıp Bayramı sabahı Samsun’da da başladı.

GİTMİYORUZ, VAZGEÇMİYORUZ…

Samsun Gazi Devlet Hastanesi önünde toplanan 140 kadar Doktor adına söz alan  Hekim Birliği Sendikası Samsun İl Temsilcisi (Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde görevli) Uzman Doktor Pınar Çelikkıran Erdem; Genel Merkez Yönetim Kurulu’nun hazırladığı Basın Açıklaması’nı okudu. Alkışlarla sık sık kesilen Basın Açıklaması’nda Erdem; “Günden güne itibarsızlaştırılan mesleğimizi yerine getirirken tehdit edildik, şiddet gördük, tükendik ve hatta öldürüldük. İçinden geçtiğimiz zorlu koşullara rağmen zaman kavramı gözetmeksizin, etik ve vicdani değerlerimizden başka bir şeyi düşünmeden, pandemi döneminde de çalışmaya devam ettik. Ön cephede savaştık! Ailelerimizi haftalarca görmemeye razı olduk! Tükendik! Hayatlarımızı kaybettik! Her şeye rağmen ülkemizden, halkımızdan ve haklarımızdan vazgeçmedik. Topluma hak ettiği kalitede sağlık hizmeti sunmak ama bunun karşılığını da almak istiyoruz. Biz tükendik, hastalandık ve ölüyoruz.” dedi.

KONU SADECE MAAŞ ARTIŞI DEĞİL …

Uzman Doktor Pınar Çelikkıran Erdem sözlerini; “Önce zarar verme, zarar görme ilkesi doğrultusunda kendimizi tedavi etmek, sonra bu sağlık sistemini toplumunun yararına olacak şekilde iyileştirmek istiyoruz. İsteklerimizin sadece maaş artışı gibi bir kavramın içine sıkıştırılmasını asla kabul etmiyoruz. Hak ettiğimiz, insana yakışır çalışma koşulları ve halkımızın hak ettiği sağlık hizmeti için çabalıyoruz.” şeklinde sürdürdü.

VATANDAŞTAN DESTEK MESAJI…

Hastane Poliklinikleri’ne gelen hasta ve hasta yakınları, Basın Açıklaması’nı ilgi ile izlediler ve desteklediklerini belirttiler.  57 yaşındaki M.K.’nın; “Doktor grevlerinizi destekliyorum. Bütün haklarınızı alana kadar arkanızdayız. Hiçbir yere gitmeyin, şiddet uygulayanlar cezaevine gitsin.” demesi üzerine, hekimlerden büyük alkış aldı.

Birbirlerinin 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlayan Hekim Birliği Sendikası Üyeleri, Hastane bahçesinden olaysız bir şekilde ayrıldılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.