Öne Çıkanlar sentetik uyuşturucu ecza hap TÜGŞAV
banner798

Aytaç Akın organ bağışına vurgu yaptı

Şevket Aşçı Turizm Fakültesi Hanife Aşcı konferans salonunda, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın tarafından Organ Bağışı Haftası sebebiyle,” Organ Bağışı Nedir? Kimler Organ Bağışı Yapabilir? Hangi Organ ve Dokular Bağışlanabilir? Organ Bağışı Nasıl Yapılır? Organ Bağışından Yararlanacak Kişi Nasıl Seçilmektedir? Organ Bağışının Önemi gibi konular sinevizyon eşliğinde gösterildi.

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın,” Kişi hayatını kaybetmesine rağmen, böbrek, karaciğer, akciğer, kalp, bağırsak, pankreas, kornea gibi doku ve organları başka bedenlerde yaşayabilir ve birçok insana sağlıklı yeni hayat suna bilir. Bağışlanan organlar, bazı insanların hayata tutunmasına da vesile olur. ” Şeklinde konuştu.

İlçe Müftüsü İbrahim Memiş ise,” Öldüğümüzde kemal yolculuğu başlar, aynı zamanda mertebe atlamış oluyoruz. Ruhun kemale vurgusu yapılıyor. Öldükten sonra beden olarak, kolumuz, ayağımız ve bacağımız yok olur, hayatta bu organlarımız olmadan da yaşaya biliriz. Organ bağışında bir canlıya faydalı olmak İslam’ın gayesidir. Organ bağışı canlıdan canlıya yapılan en büyük sadakadır.” Dedi.

Organ bağışı haftası sebebiyle yapılan programa, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yetkin Bulut, Bafra Jandarma Komutanı Binbaşı Adalet Gökcan, Bfara Emniyet Müdürü Murat Öner, Bafra İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Güreş, Bafra Belediye Başkan Yardımcısı Şaban Hüryaşar, Bafra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürü Hasan İrer, Bafra ilçe Nüfus Müdürü Müslim Aktaş ile öğrenciler katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.