Öne Çıkanlar istanbul Süper
banner798

Başbakan yardımcısı Samsun'da açıklama yaptı
Samsun’a gelen Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ülke gündemine Samsun’dan açıklama yaptı.

CANİKLİ’DEN MEDİKAL ÜRETİME DESTEK MÜJDESİ

Samsun'daki değişim ve dönüşüme hayranlığını dile getiren Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli de, Medikal alanında Samsun'un büyük bir yükselme trendi gösterdiğine dikkat çekerek; "Samsun'da bizim daha özel bağlantılarımız var. Samsun her zaman bölgenin itici gücü olmuştur. Samsun'un gelişmesi, kalkınması son derece önemli. Özellikle bazı alanların desteklenmesi gerekiyor. Bunlardan biri de medikal alt yapısı. Bu konuda Samsun'da çok önemli gelişmeler yaşanmış. Biz çok daha büyük destekler vereceğiz. Samsun yerli medikal ürünlerin üretilmesi için biçilmiş kaftan. Samsun kendi imkânlarıyla bu noktaya kadar gelmiş biz de Samsun'u daha da şahlandıracağız" dedi.

BASKICI VE FAŞİZAN AVRUPA SİYASETİ

"Baskıcı ve faşizan düzencelerin ve eylemlerin Avrupa'da ve Avrupa siyasetinde merkeze doğru kaydıklarını maalesef izliyoruz. Özellikle 16 Nisan referandum u çerçevesinde. Oradaki vatandaşlarımıza referandum ile getirmek isteğimiz, kamuoyuna sunduğumuz Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ne getirdiğini anlatmak için arkadaşlarımızın oralarda bilgilendirme faaliyetleri engellenmiştir, engellenmeye de devam edilmektedir. Bunların kabul edilmesi mümkün değildir. O nedenle bir kez daha altını çizerek ifade ediyoruz; bu yaklaşımlar hiçbir demokratik kuralla bağdaşmaz, hiçbir evrensel değerle örtüşmez, hukukun üstünlüğü demokratik ilkelerle bağdaşmaz. Çok daha belki bu tarz ifadeler kullanmak üzücü ama, yapılanları gerçek boyutu ile tanımlamak için bu ifadeleri kullanmaktan başka da bir seçeneğimiz yok. Bunlar baskıcı yöntemlerdir. Tam anlamıyla faşist uygulamalardır. Almanya için Avusturya için ifade etmek gerekirse esasında tüm Avrupa için bir Nazi yaklaşımıdır."

TÜRKİYE ÇOK GELİŞTİ

Canikli, "Milli gelir olarak bir olan Türkiye 3 oldu. Türkiye her yönüyle gelişti. Bu kadar hızlı bir değişim dünyanın hiçbir ülkesinde yoktur. Bu büyük bir başarı idaresidir ve milletimizin iradesiyle kazanılmış bir başarıdır. Geçmişte Türkiye çok zor dönemlerden geçti. 1978 yılında ülkemiz bir tanker petrol alamaz durumdaydı. En temel ihtiyaçlarımızı bile karşılayamaz durumdayken, ekonomik büyüklüğe ve zenginliğe ulaşan bir Türkiye halin geldik" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.