Öne Çıkanlar recep tayyip erdoğan pınar şana
banner797

ECEVİT, DÜRÜST SİYASETİN ADIDIR

 Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, Bülent Ecevit’in 11. ölüm yıl dönümü nedeniyle bir açıklama yayınladı. Bülent Ecevit’in, dürüst lider denilince akla gelen ilk isimlerden biri olduğunu belirten Akcagöz, “Bülent Ecevit, dürüst kişiliği ile, aile yaşamı ile ve entelektüel birikimi ile Türk siyasetine renk katmış önemli isimlerden biridir. Dürüst siyaset denilince, temiz siyaset denilince akla gelen isimlerden biridir. Hükümetler kurmuş, milyonlarca oy almış örgütlenmeyi sağlamış ama aynı zamanda zenginleşmeden köşesine çekilmeyi de bilmiş ender siyaset adamlarındandı. Türk halkı ona, Karaoğlan dedi ve bağrına bastı. ‘Bizim iki gücümüz var: Hak ve Halk’ diyerek yola çıktı. ‘Ne ezilen, ne ezen; insanca hakça bir düzen’ için mücadele etti. 7 sülalesini zengin eden siyasetçilerden olmadı. ” dedi.


Bülent Ecevit’in, Türkiye’nin zorlu dönemlerinde önemli görevler üstlendiğini hatırlatan CHP Samsun İl Başkanı, “Türkiye’de siyaset yapacak olan herkesin, Ecevit’in yaşamını iyi bilmesi gerekiyor. Kendisine Kıbrıs Fatihi dedirten gelişmeleri iyi bilmek gerekiyor. Kıbrıs Türk’ü, zulüm ve baskı altındayken onlara Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin güçlü ellerini uzatan Bülent Ecevit’tir. Şair Başbakan’dır. Bu özelliği bile, bir çok siyasetçi ile mukayese edildiğinde onu bir adım öne çıkarmaya yetecektir. Mütevazı yaşam biçimini benimsemiştir. Bülent Ecevit’i, ölümünün 11. yılında özlem ve rahmetle anıyorum. Dürüst siyaset anlayışı, her zaman bizim yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir.” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.