Öne Çıkanlar ankara ak parti
banner798

Hekimler Susmaz, TTB Susturulamaz"

EVET ,Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Tabip Odaları olarak etik-bilimsel temellerle savunduğumuz hekimlik değerleri, halk sağlığını önceleyen çalışmalarımız, iktidarlarla zaman zaman ters düşegelmiştir. Bu nedenle de Türk Tabipleri Birliği, çoğu zaman iktidarların hedefinde olmuştur ve olmaya da devam etmektedir. FAKAT, COVİD-19 salgınında olduğu gibi bilimsel bilgiyi her daim şeffaf bir şekilde toplumla paylaşmamız, hekimlerin yaşadığı şiddete ve mobbinge karşı sesimizi yükseltmemiz, hekimlerin emeğini ve sözünü meydanlara taşıyarak insanca yaşama ve çalışma koşullarınıistememiz ve sağlıkta yaratılan çöküşü gün yüzüne çıkarmamızın son dönem iktidarın bizleri hedef tahtasına koymasındaki asıl neden olduğu da aşikardır.

İktidarın hedefi; Tüm Meslek Birliklerinin kendilerinin istediği şekilde hareket etmesi ya da etkisizleştirilmesidir. Ancak bilinmelidir ki; Türk Tabipleri Birliği hangi iktidar olursa olsun halkın sağlığı ve toplumun yararı için doğruyu söylemekten asla vazgeçmemiştir/vazgeçmeyecektir. Ve dün olduğu gibi, bugün de yarın da Hekim Örgütü Türk Tabipleri Birliği Ülkesinin sağlığına, meslektaşlarının emeğine ve geleceğine sahip çıkacaktır.

Bizler biliyor, görüyor ve yaşıyoruz. Demokratik ülkelerde en geniş yetkilerle donatılan, mesleki bağımsızlıkları güvence altına alınan meslek örgütleri,Totaliter rejimlerde yetkileri kısıtlanan, mesleki ve mali özerklikleri daraltılan, halkın ve meslektaşlarının yararına tutum aldıklarında iktidarlar tarafından hedef haline getirilen bir anlayışla karşılaşmaktadırlar.

Türk Tabipleri Birliği özelinde, 1980 darbesi ve sonraki süreçlerde yapılan yasa değişiklikleri ile mali, mesleki kısıtlamalara gidilmiş, bununla da yetinilmeyerek yasada var olan yetkilerin kullanılmasında dahi bürokratik engeller çıkarılmıştır. Hekimlik değerlerinin, mesleki bağımsızlığın, halkın sağlık hakkının savunucusu olmuş olan Türk Tabipleri Birliği ve Tabip Odaları, bu değerlerin korunup geliştirilmesi için büyük mücadeleler vermiş, bu nedenle birçok baskıya maruz kalmıştır. Ancak yılmamış ve bugünkü gücüne ulaşmıştır.

Bizler; Meslek Örgütü değerlerine, mesleki bağımsızlık ilkelerine yöneltilen bu demokrasi düşmanı müdahaleleri aslında tüm topluma verilmiş bir gözdağı olarak görüyoruz. İktidar çevreleri, Ülkemizde halkın sağlığının en önemli savunucusunun Türk Tabipleri Birliği olduğunu çok iyi bilmektedir. Türk Tabipleri Birliği’ni etkisizleştirmeye, güçten düşürmeye, mümkünse tümden susturmaya yeltenmeleri; siyasal, sosyal ve sağlık alanı başta olmak üzere hayatın tüm alanında sürdürdükleri halkın sağlığına zararlı politikaları daha da artırmaktan başka amaç taşımamaktadır.

Türk Tabipleri Birliği ve Tabip Odaları olarak, bugün yaşanan uygulamaları kabul etmediğimizi, hekimlikdeğerleri, mesleki bağımsızlıkve halkın sağlık hakkı için mücadeleye devam edeceğimizibir kez daha vurguluyoruz.

Türk Tabipleri Birliği yasasında bir değişiklik yapılacaksa, ancak Türk Tabipleri Birliği ve Tabip Odalarının gücünü artıran, yetkilerini genişleten, mesleki bağımsızlığının önündeki engelleri kaldıranbir şekilde olmalıdır. Bu değişiklik Türk Tabipleri Birliği, Tabip Odaları ve Hekimlerin katılımıyla yapılmalıdır. Bunun haricinde yapılacak hiçbir müdahaleyi kabul etmediğimizi bir kez daha ifade ediyoruz.

Halkın sağlığı, hekimlerin hakları, toplum yararı için yapılması gerekenleri yapmayanların Türk Tabipleri Birliği yasası üstüne tek bir söz söyleme hakkı yoktur. Biz topluma ve hekimlere onların sağlığını, emeğini korumak için söz verdik. Dün olduğu gibi bugün de hiçbir iktidar bize geri adım attıramayacak. Türk Tabipleri Birliği kimlerin iktidarda olduğuna bakmadan, tarihinin her döneminde olduğu gibi bugün de hekimler için hekimlerle birlikte mücadelesine devam edecektir.

Bilinmelidir ki TTB susarsa sağlık da susar

Bu nedenle Hekimler Susmaz, TTB Susturulamaz!

TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ

SAMSUN TABİP ODASI

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.