Öne Çıkanlar TÜGİK Kavun fidesi
banner798

İyi parti tanıtım toplantısı
 Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve Kurucu İlçe Başkanlarımız ilk olarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Anıtına çelenk koyup ardından da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızının ardından basın mensuplarımızla Saren Otel’de bir araya geldi. Saren Otel’de İYİ Parti Samsun Kurucu İl Yönetimi ve kurucu ilçe başkanları basına tek tek tanıtıldı.

İYİ Parti Samsun Kurucu İl Yönetimi ve Kurucu İlçe Başkanları Tanıtım Toplantısı’nda İl Başkanımız Ömer Süslü’nün yaptığı basın açıklaması.

Kıymetli basın mensupları,

Teşkilatımızın İYİ insanları;

Bugün bizim için çok önemli bir gün. Konuşmama başlamadan önce böyle önemli bir günde bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

25 Ekim 2017 tarihinde Türk siyasi hayatına katılan Partimizin, Samsun İl Teşkilatı’nı kurma görevi Muhterem Genel Başkanımız Meral Akşener tarafından şahsıma verilmiş olup bu onurlu görevi üstlenmenin haklı gururunu ve onurunu yaşadığımın bilinmesini isterim. Bu görev benim çocuklarıma bırakacağım en önemli mirasımdır.

Görevi alır almaz hızlı bir şekilde Samsun’u topyekun kucaklayacak bir il yönetimi kurma düşüncesiyle çalışmaya başladık. İl yönetimini kurarken eş zamanlı olarak kurucu ilçe başkanlarının atanmasıyla ilgili de yoğun bir tempoya girdik. Sevinerek söylüyorum ki bu çalışmada da oldukça başarılı olduk. Çok kısa sürede 110 kişilik il yönetim kurulumuzu oluşturduk. 15 ilçe başkanımızın da ilçe teşkilatlarını oluşturmaları için atamalarını gerçekleştirdik. Atamış olduğumuz onbeş ilçemizin halihazırda yedisi resmi kuruluşlarını gerçekleştirmiş olup, sekiz ilçemizde önümüzdeki hafta içi kuruluşlarını gerçekleştirilecek aşamaya gelmiştir. Kalan iki ilçemizde de kurucu ilçe başkanı ataması için görüşmelerimiz ve araştırmalarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir. Partimizin seçime katılabilmesi için gerekli olan 41 ilde teşkilatlanmış olması şartı sağlanmış olup, bu teşkilatlardan biri de Samsun İl Teşkilatı olmuştur. Samsun bu anlamda da görevini yapmış ve kuruluşunu tamamlamıştır. On Aralık tarihinde yapılan birinci olağan kongremizle birlikte gerekli şartlar sağlanmış ve altı aylık bekleme süresi sonrasında partimiz seçimlere katılma hakkını elde etmiştir.

İYİ Parti olarak siyasete yeni bir soluk, yeni bir heyecan, yeni bir dil kazandırmak, tıkanmış siyaseti açabilmek, özellikle de referandum sürecinde ikiye bölünmüş milletimizi yeniden kucaklaştırabilmek ve umudu kırılmış milletimizin geleceğini güvence altına alabilmek adına kimseyle kavga etmeden, yeniden milletimizi kucaklaştıracak söylemlerle siyaset yapacağımızı sizlerin huzurda beyan ediyoruz.

Bilindiği üzere ülkemizin çözülmesi gereken çok ciddi problemleri vardır. İnsanımız içeride ekonomik sıkıntılarla boğuşmakta, iktidarın uygulamış olduğu yanlış dış politika nedeniyle de ciddi anlamda kaygılanmaktadır. Kaygılanmakta da son derece haklıdır.

Çünkü tüm bu sıkıntılar ortadayken iktidar, sorunlara çözüm bulmak yerine hamaseti tercih etmiş, karşıtlık politikası üzerinden yeni suni düşmanlıklar yaratarak, ‘Beni istemiyorlar, bu yüzden bana sahip çıkmalısınız’ algısı yaratarak yerini sağlama almaya çalışmaktadır. Bu hastalıklı siyaset tarzı milletimizin problemlerini daha da derinleştirmekte ve milletimizin umudunu kırmaktadır. İktidarları süresince neredeyse kendilerini kandırmayan hiçbir devlet, hiçbir terör örgütü, hiçbir kurum, hiçbir illegal yapı kalmamıştır. Bugün geldiğimiz noktada ülkemiz iktidar tarafından yönetilemez hale getirilmiştir. Bu kadar kandırılan ve bu kadar aldatılan bir iktidara rağmen, ana muhalefet partisi de bir türlü Türk Milletine sorunlarını çözecek projeler sunamamakta, en solda oturan muhalefet partiside siyasete yeni bir soluk getirerek iktidarı savunmakta ve muhalefete muhalefet etmektedir. Yani muhalefetin hali de içler acısıdır.

AKP’nin 15 yıllık iktidarı döneminde bir iktidarın, iktidarını kaybetmesi için olabilecek her şey olmuş, ama AKP alternatifsizlik nedeniyle iktidarını bugüne kadar sürdürebilmiştir. Milletimiz iki kötünün arasında sıkışmış, her seferinde kendince kötünün iyisini tercih etmiştir. Artık milletimiz, kötünün iyisine mecbur ve mahkum değildir. İYİ Parti’nin kuruluş amacı tamda budur. Partimiz Türk Milletinin üzerinde dolaşan bu kara bulutları dağıtmakta ve Milletimizin üşüyen yüreğini ısıtmak için iyilik güneşini Türk milletinin üzerine doğdurmaya azimli ve kararlıdır.

Çok değerli basın mensupları…

Türkiye 15 yıldır sürekli derinleşen bir kutuplaşma yaşamakta, adaletsizlikler ve partizanlıklar milletimizi canından bezdirmektedir. Türkiye buna daha fazla tahammül edemez. Milletimiz, zor zamanları daima demokratik siyaset ile aşmıştır. Milletimizin, adaletten yoksun, devlet gücüyle hareket eden siyasi hegemonyaları değiştirme gücü vardır. İYİ Parti olarak milletimizin gücüyle partizanlıkları, adaletsizlikleri, karanlıkları ve kutuplaşmaları bitireceğiz. Milletimiz şunu iyi bilmelidir ki; İYİ Parti gücünü sadece ve sadece milletinden almaktadır. İlk başta da söylediğimiz gibi siyasete yeni bir dil getirmeye ve hiç kimseyle kavga etmemeye kararlıyız. İYİ Parti olarak bizim kavgamız açlıkla, işsizlikle, yoklukla ve yolsuzlukla olacaktır. Ekonomik problemleriyle ay sonunu nasıl getireceğini düşünen işçimiz, siftahsız kepenk kapatan esnafımız, gelecek kaygısı taşıyan gençlerimiz, mahsulü para etmeyen çiftçimiz, geçim sıkıntısı içerisindeki memurumuz, 30 yıl çalıştıktan sonra tam rahat edeceğim derken işsiz çocuklarına ve onların evlatlarına bakmak mecburiyetinde kalan emeklimiz bizden kavga etmemizi değil, dertlerine derman olmamızı beklemektedir. Tecrübeli, liyakatli kadrolarımızla milletimizin dertlerine derman olabileceğimizi biliyor ve başarabileceğimize inanıyoruz.

Partimizin çağrısı 21. yüzyılın gerçeklerini doğru okuyabilen, çağı yakalayan, bilgi ve teknoloji üreten, güçlü, zengin ve mutlu bir Türkiye kurma çağrısıdır.
Partimizin çağrısı herkes için adaletin ve hukukun üstünlüğünün esas olduğu, partizanlığın son bulduğu, fırsat eşitliğinin gerçekleştiği, basının engellenmediği bir Türkiye kurma çağrısıdır.

Partimizin çağrısı Cumhuriyet çağrısıdır.

Partimizin çağrısı demokrasi ve iyi bir Türkiye çağrısıdır.

Genel Başkanımız Meral Akşener’in de ifade ettiği gibi: ‘Medeniyet Yolunun taşlarını sadece cesurlar döşer’ dedik ve tüm engellemelere ve baskılara rağmen inandığımız yolda hiç durmadan ilerledik. İl yönetimimiz ve ilçe başkanlarımızla birlikte mutlu bir Türkiye, mutlu bir Samsun inşa etmek için yola çıktık. Çıkmış olduğumuz bu yolda her geçen gün milletimizin İYİ Parti’ye ve Genel Başkanımıza çok büyük ilgi gösterdiğini müşahede ediyoruz. Toplumumuzda İYİ Parti heyecanı oluşmuştur. İYİ Parti milletimiz için umut olmuştur. Allahın izni, milletimizinde teveccühüyle iktidar olacağımıza inancımız tamdır. Çünkü bizler milletimize inanıyor ve güveniyoruz.

Kıymetli basın mensupları;

Türkiye bunalmıştır, Türkiye daralmıştır ve mutlaka nefes alması gerekmektedir. İnanıyoruz ki milletimizi rahatlatacak ve bu nefesi aldıracak parti İYİ Parti’dir. İYİ Parti bu ülkenin tek umududur ve bu umudu heba etmeye kimsenin hakkı da lüksü de yoktur. Teşkilatım adına sizlerin aracılığıyla milletimize söz veriyorum, bu umudu heba ettirtmeyeceğiz. Milletimizin her zaman yanında olacak, onlarla birlikte omuz omuza mücadele edeceğiz. Bu mücadelenin sonunda inanıyoruz ki Samsun İYİ olacak, Türkiye İYİ olacak ve sonunda kazanan mutlaka milletimiz olacaktır. Toplantımıza katıldığınız için hepinize teşekkür eder, teşkilatımızın kuruluşunun partimize ve milletimize hayırlar getirmesini Cenabı Allah’tan niyaz ederim. Sağ olun, var olun Allah’a emanet olun.


Ömer SÜSLÜ
İYİ Parti Samsun Kurucu İl Başkanı
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.