Öne Çıkanlar SAFFET SANCAKLI TÜGİK
banner798

Samsun'da çocuklar özel olarak mecliste toplandı

17 ilçeden 87 öğrencinin katıldığı programda kamuoyuna bir bildiri açıklandı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ nedeniyle düzenlenen ‘Çocuk Meclisi’ programı Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. 17 ilçeden gelen 87 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen ‘Çocuk Meclisi’ programına Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar ile Büyükşehir Belediyesi bürokratları katıldı. Program Çocuk Meclisi Başkanı 8. Sınıf öğrencisi Emine Gül Can tarafından okunan bildiri ile başladı.
Bildiride şu ifadeler yer aldı:

“Bugün burada, geleceğimizin şekillenmesinde söz sahibi olacak çocuklar olarak bir araya geldik. Bizler, umut dolu yüreklerimizle buradayız çünkü biliyoruz ki bugünün çocukları olarak yarının liderleri bizleriz.

Bugün, sadece Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamakla kalmayacağız. Bugün, barışın ve kardeşliğin önemini bir kez daha ve güçlü bir şekilde vurgulamak için buradayız. Barış, dünyayı daha güzel ve anlamlı kılan en önemli değerlerden biridir. Ancak, dünyanın birçok köşesinde çocuklar savaşın acımasız gerçeğiyle yüzleşmek zorunda kalıyorlar. Filistin’de, Gazze’de ve dünyanın birçok yerinde, çocuklar temel yaşam haklarını bile koruyamıyorlar. Bu acı gerçekler karşısında, barışın önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Yurtta Barış, Dünyada Barış’ sözünü hatırlatarak, barışın dünyaya gelmesi için dua ediyoruz.

Biz çocuklar, farklılıklarımızı zenginlik olarak görüyor ve birbirimize destek olmayı ilke ediniyoruz. Büyükşehir Çocuk Meclisi çatısı altında, barışa dair önemli kararlar alarak geleceğimizi şekillendirmek için bir aradayız.

İlçemizde yaşayan çocukların dileklerini duymak ve onların isteklerini yerine getirmek siz büyüklerimizin en büyük sorumluluğudur. Sizlerin, barışa dair çocukların geleceğine dair isteklerini yerine getirmek için kararlılıkla çalışacağınıza inancımız tamdır. Sözlerime son verirken, 23 Nisan Ulusal egemenlik ve çocuk bayramınızı kutlar, bu günü bize bayram olarak armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’e minnetlerimi sunarım.”

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Kadın Aile Toplum Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen programda, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocuklar, dünya barışına yönelik isteklerini ve görüşlerini söyleyip talep, ihtiyaçları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ardından Çocuk Meclisi Başkanı Emine Gül Can tarafından ilçe temsilcilerinin taleplerinin ilgili kurumlara iletilmesi tek tek oylanıp kabul edildi.


Programda konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle çocuklarla mecliste bir arada olmaktan mutluluk ve gurur duyduğunu belirterek “Bayramımızı kutlarken bir empati yaparak dünyadaki bayramını kutlayamayan çocuk olduğunu farkına varamadan yaşayan, hem savaşlarla hem açlıklarla hem hastalıklarla mücadele etmek zorunda kalan çocukları da unutmayarak güzel bir empati örneği sergilediğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Taleplerinizi aldım. Burada bugün birlikte olduğumuz tüm arkadaşları İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle İstanbul, Çanakkale, Bursa gibi illere geziye göndereceğiz. Ayrıca ilçeler arası bir gezi düzenleyelim. Çarşamba’daki Ladik’i, Ladik’teki Bafra’yı görsün. Size oraları da gezdirelim. Bu sayede Samsunumuzun ilçelerini hep birlikte gezmiş olalım. Yazın gezici sinemalarla ilçelerimizde sinema salonu olmayan kardeşlerimizi sinema ile buluşturalım, tiyatro ile buluşturalım arzusundayız. Hepinize çok teşekkür ediyorum, hepinizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız kutlu olsun. İnşallah bugününüz hayatınızda hep mutlulukla hatırlayacağınız bir anı olarak kalbinizde, zihninizde kalır” diye konuştu.
Çocuk Meclisi toplantısının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan ve meclis üyesi öğrenciler Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve 18 silah arkadaşının 19 Mayıs 1919’da Samsun’a gelişinde ilk ayak bastığı yer olan Tütün İskelesi’ne geçti. Samsun Valisi Orhan Tavlı’nın da katıldığı programda Başkan Doğan, çocuklarla birlikte denize karanfil bıraktı. Çocuklar ardından Kurtuluş Yolu’nda kendileri için hazırlanan oyun etkinliklerine katıldı.

Anahtar Kelimeler:
SamsunHalit Doğan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.