Öne Çıkanlar Kavun fidesi Mustafa Candal görevi devraldı
banner798

Samsun Valisi: 15 Temmuz Türkiye'nin işgal edilmesi projesiydi

Samsun Genç İşadamları Derneği (SAMGİAD) tarafından verilen dün akşam 5'nci Dönem ilk iş yemeği programı düzenlendi. Programa Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da katıldı. SAMGİAD Başkanı Savaş Gömeç, burada bir konuşma yaparak, katılan herkese teşekkür etti. Samsun Valisi İbrahim Şahin de işadamlarına yönelik bir konuşma yaparak 15 Temmuz darbe girişimine değindi. İşadamlarına 'Sakın ola birbirinizle karşı karşıya gelmeyin" diye uyaran Vali Şahin, "Omuz omuza verin, yan yana durun, birbirinize destek olun ve olmalısınız. Mutlak suretle sizlerle beraber olacağız. Yeter ki, siz güçlenin. Sizin güçlenmeniz bizim ve Türkiye'nin güçlenmesi anlamına geliyor. Biz Samsun'da kollektif iş üretmeyi veya çalışmayı bilmiyoruz veya beceremiyoruz. Biraz bu işe yoğunlaşmamız gerekiyor. 15 Temmuz gecesi bu ülkenin insanına, bayrağına, vatanına tepeden uçakla saldırdılar. Cumhurbaşkanımız bugün çok önemli bir konuşma yaptı. Aslında bu 15 Temmuz ikinci kurtuluş savaşıdır. Türkiye öyle bir zor süreç yaşadı ki. Bu aslında darbe girişimi falan değil. Bu tamamıyla Türkiye'nin savaşamaz hale getirilip dış güçler tarafından işgal edilmesi projesiydi" dedi.

Vali Şahin şöyle devam etti:

"Onun için bu 15 Temmuz gecesi bizim ülkemiz için çok önemli. Bunun dünya tarihinde bir benzeri yok, göremezsiniz. Dışardan tankla, topla gelirler, başka yerlerden uçakla saldırırlar ama senin yetiştirdiğin ve dışardan gelen tehlikelere karşı ülkeyi savunmak üzere beslediğin, büyüttüğün ve gözün gibi baktığın bir kesim size acımasızca saldırıyor. Bu ülke insanına bu yapılır mı kardeşim ? Sizin bu yüzden güçlenmeniz gerekiyor. Çünkü siz güçlenirseniz, Türkiye güçlenirse bunlar bizim başımızın belası olacaklar bu yüzden bunları susturmamız gerekiyor. Onun için bizim devamlı aşağıya çekmeye çalışıyorlar. Artık dünya 60'ların dünyası değil. Artık dünya iletişim dünyası. Bir şey olduğu zaman anında duyuluyor."

Konuşmaların ardından Vali Şahin, SAMGİAD'a yeni üye olan ve şehre yatırım yaparak katma değer ve istihdam yaratan işadamlarına plaket verdi.





Anahtar Kelimeler:
SamsunVali şahin
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.