Öne Çıkanlar TÜGİK Kavun fidesi
banner797

Samsun Valisi İlçe OSB'lerinden bilgi aldı

Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi altyapı ihalesi hazırlıklarının son durumunun görüşüldüğü toplantı, Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı'nın başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantının ardından, Çarşamba OSB'ye yatırım yapmak için parsel tahsis talebinde bulunan iş insanlarımızla bizzat gerçekleştirdiği görüşmelerini sürdüren Samsun Valisi, Almodi Mobilya ve Test Makina firmalarının yetkilileriyle bir araya geldi.

Kısa süre içerisinde altyapı ihalesinin yapılmasının ardından Çarşamba OSB'de altyapı işlerinin yapımına başlanılacağını belirten Vali DAĞLI, beklentinin üstünde talep gören ve yatırımcılar için cazibe merkezi olan Çarşamba OSB'nin üretim ve istihdamın artmasına katkı sağlaması için özellikle ihracata dayalı ve yüksek katma değerli ürün üretimi yapan firmalara parsel tahsisi yapma konusunda hassasiyet gösterdiklerini söyledi.,

Havza Organize Sanayi Bölgesine yatırım yapmak isteyen firmaların parsel tahsis talepleri ve firmalara ait devam eden inşaatlar ile Mesleki Eğitim Merkezi İrtibat Bürosu çalışmalarının son durumunun görüşüldüğü toplantı,Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı'nın başkanlığında gerçekleştirildi.

İklim değişikliğinin etkisini tüm dünyada daha şiddetli bir şekilde göstermesinin, yeşil ekonomiye geçiş sürecinin önemini artırdığını dile getiren Vali DAĞLI, bu kapsamda, tüm altyapı tesisleri tamamlanan ve konumu nedeniyle de yatırımcılar tarafından yoğun talep gören Havza OSB'de Yeşil OSB Projesi'nin hayata geçirilmesi ve OKA'dan alınan destekle inşa edilen OSB Sosyal Tesisleri'nin üst katında bin m2'lik Meslek Lisesi Atölyesi kurulmasına yönelik çalışmalara başlanacağını söyledi.

Kavak Organize Sanayi Bölgesine yatırım yapmak isteyen firmaların tapu tescil talepleri ile firmalara ait devam eden inşaatların son durumunun görüşüldüğü toplantı, SAMSUN Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı'nın başkanlığında gerçekleştirildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan Mesleki ve Teknik Eğitim İşbirliği Protokolü doğrultusunda Kavak OSB içerisinde Mesleki Eğitim Merkezi İrtibat Bürosu kurulacağını ifade eden Samsun Valisi, sanayi sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün karşılanması noktasında büyük önem arz eden büronun istihdam artışına da doğrudan katkı sağlayacağını belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.