Öne Çıkanlar Şerafettin Aydoğdu Hasan Tosgar
banner797

SAMSUN’DA FETÖ'CÜ İŞ ADAMLARINA BÜYÜK OPERASYON


Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, Fethullahçı işadamlarına yönelik operasyon için hazırlık yapıldığı öğrenildi. Operasyon kapsamında 30'a yakın işadamının adı geçiyor. Operasyonun ilk ayağında dün ve önceki gün toplam 5 işadamı yakalanarak, gözaltına alındı.

LİSTE OLDUKÇA KABARIK

15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi sonrasında kamu kurumlarında paralel devlet yapılanmasına mensup olduğu iddia edilen kamu görevlilerinin ayıklanmasının ardından, işadamlarına yönelik operasyon için de hazırlıkların sürdüğü öğrenildi. Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülecek operasyon kapsamında 30'a yakın işadamının gözaltına alınacağı belirtiliyor.

KUYUMCUYA FETÖ OPERASYONU

Samsun'da yapılması beklenen FETÖ'cü işadamlarına yönelik operasyonların ilk ayağı önceki gün öğleden sonra kuyumcu Ö.İ'nin işyerine yapılan operasyonla başladı. Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ operasyonu kapsamında İlkadım ilçesinde faaliyet gösteren Ö.İ.'yi gözaltına aldı.

ALTINLARA EL KONULDU

Polis, Ö.İ.'nin kuyumcu dükkanında ve evinde yapılan aramada yaklaşık 15 kilo altına el koydu. Gözaltına alınan Ö.İ.'nin Samsun Emniyet Müdürlüğü'nde sorguya alındı. Ö.İ'nin ev ve dükkanında el konulan 15 kilo altının kayıt dışı olduğu iddiaları ise yalanlandı. Yaklaşık 30 yıldır Samsun'da kuyumculuk yapan Ö.İ'nin işyerine el konulan altınların Maliye'ye kayıtlı altınlar olduğu belirtilirken, cemaate finansal destek verip vermediği konusundaki sorgulamanın ise devam ettiği öğrenildi. Ö.İ Samsun'da, kuyumculuk, inşaat sektörüyle uğraşan bir işadamı olarak tanınıyor.

BAŞARI’NIN KASASI DA GÖZALTINDA

Öte yandan Samsun'da OHAL kararnamesiyle kapatılan ve cemaate yakınlığıyla bilinen Canik Başarı Üniversitesi'nin mali işlerinden sorumlu olan ve mütevelli heyetinde de yer alan A.Ö de polis tarafından gözaltına alındı. A.Ö yine OHAL kararnamesiyle kapatılan Kimse Yok Mu Samsun Şubesi'nin de yönetim kurulu başkanlığını yapmıştı.

ÇARŞAMBA’DA GÖZALTINA ALINDI


Samsun'da paralel devlet yapılanmasına finansal destek sağladığı iddiasıyla Çarşamba'da da bir işadamının gözaltına alındığı öğrenildi. F.D'nin Samsun'da tekstil sektöründe faaliyet gösteren işyerinin bulunduğu belirtildi.

HAVALİMANINDA YAKALANAN

İŞADAMININ BABASI DA TUTUKLANDI

Öte yandan Samsun’da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında yurtdışına çıkış yapmak istediği belirtilen ve 28 Temmuz'da 1 milyon TL ile birlikte havalimanında yakalanan işadamı T.Y.'nin babası M.T de gözaltına alınarak, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. M.T ve T.Y Samsun'da hırdavatçılık sektöründe faaliyet gösteriyordu.


MART AYINDAKİ OPERASYON

Samsun’da “Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ-PDY)” soruşturması kapsamında polis tarafından gözaltına alınacak isimlerin sayısının önümüzdeki günlerde daha da artması bekleniyor. Savcılık listesinde 30'e yakın işadamının bulunduğu belirtilirken hatırlanacağı gibi mart ayında da Samsun’da söz konusu gruba ait okulların daha önceki ve şimdi bağlı oldukları 2 ayrı şirketin yönetim kurulunda görevli ve çalışanlar, şirketin ortakları ve işadamlarının da aralarında bulunduğu 18 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan A.T., Y.Ö., M.S., C.B., H.A., H.A., M.K., V.K., F.D., T.A., K.D., R.D., B.Y., R.T., Z.B., T.Y., M.Ş. ve M.D. ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. 

Anahtar Kelimeler:
SamsunBüyük Operasyon
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.