Öne Çıkanlar 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları 2017 İşitme
banner798

SUSUZ BIRAKILAN GAZETECİLERİN GÜNÜ KUTLU OLSUN

Ortaya çıkan tablo, dünyadaki tutuklu gazetecilerin üçte birinin Türkiye’de olduğunu göstermektedir. Gazeteciler, vatandaşın özgür ve bağımsız haber alma hakkını sağlamak için görev yapmaktadırlar. "12 Eylül" ile birlikte gazetecilerin ve habercilerin üzerindeki baskı, 2016 yılına geldiğimizde azami haddine ulaşmıştır. Demokratik bir yapı içerisinde, vatandaşın haber alma hürriyetine yönelik hiçbir saldırı kabul görmez, aksine şiddetle def edilir. AKP’nin hedef aldığı kurumların başında medyanın geldiğini yakinen görmekteyiz. Bu süreçte, bizzat Tayyip Erdoğan’ın, gazetecileri arayarak üzerlerinde baskı kurduğuna şahit olduk. Haber müdürlerini arayarak onları etkisiz kılmaya çalıştığına şahit olduk. Halkın elde edilen gelirlerle ayakta duran TRT’nin, yanlı bir politikayla, iktidar partisinin borazanı haline geldiğini gördük. Bu duruma sessiz kalanlar da, ortaya çıkan bu tablonun ortaklarıdır.

Böyle bir coğrafyada ve böyle bir ortamda, 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü kutluyoruz. Emeğiyle, milletin haber alma hürriyetinin peşinde koşan, kalemini satmayan, hiçbir baskıya boyun eğmeden bağımsız olarak görevini icra eden tüm gazetecilerimizin günü kutlu olsun.

AKP, özgürlük ve demokrasi peşinde değildir. AKP’nin, özgür basın gibi bir derdi ve tasası yoktur. Demokrasi mücadelesinin bir parçası olarak ve özgürlük adına, basın hürriyetini sonuna kadar savunuyor, Gazeteci Ahmet Şık’ın, gözaltındayken 3 gün süreyle su verilmediği bir ortamda, 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü kutluyoruz.
 

Anahtar Kelimeler:
SamsunChp
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.