Öne Çıkanlar Kavun fidesi Mustafa Candal görevi devraldı
banner798

VALİ ŞAHİN 2016-2017 ADLİ YIL AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

2016-2017 Adli Yılı açılış töreni öncesi bir konuşma yapan Samsun Baro Başkanı Avukat Kerami GÜRBÜZ , “Öncelikle, 2016-2017 Adli Yılı’nın yargı camiası ve milletimiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti devleti hiç şüphesiz demokratik bir hukuk devletidir. Adalet hiç şüphesiz devletin ve mülkün temelidir ve savunma da adaletin temelidir. Adaletin olduğu yerde vatandaşın hukuk güvenliği var demektir. Hukuk güvenliğinin olduğu yerde de kendinden emin, güvende olan bir vatandaş var demektir. Ama hukuk güvenliği kadar önemli olan, hatta onun da ötesinde vatandaşımızın can güvenliğidir. Bugün devlet ve millet olarak tarihi bir dönemeçteyiz. Özellikle 15 Temmuz gecesi yaşadığımız menfur ve alçak darbe girişiminden sonra bu ülkede milletimizin can güvenliğinin çok daha önem arz ettiğini ve bu noktada millet olarak daha önemli bir duruş sergilememiz gerektiğini hep beraber görmüş ve yaşamış olduk.”dedi.

Adalet Komisyon Başkanı Kemal ALVER yaptığı konuşmasında, “Öncelikle tüm şehitlere ve yargı hizmetini ifa ederken şehit edilen yargı mensuplarına Allah’tan rahmet diliyorum. Temelinde insan sevgisi yatan ulusal hukuk değerlerimizin her anlamda özgür bir düzeye çıkarılması konusunda birlikte yürüteceğimiz çalışmaların en kısa zamanda meyvelerini vereceğini temenni ediyorum. Yeni adli yılın yüce Türk Milletine ve toplumun esenliği için uğraş veren tüm hukukçulara hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.

Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet YAVUZ yaptığı konuşmasında, “Yeni Adli yıla Samsun Adliyesi olarak Samsun’a yakışır adalet hizmeti sunmak, adliyemizin bölgemizin ve ülkemizin en saygın adliyeleri arasında yer almasını sağlamak için elimizden geleni yargı camiası ve sivil toplum kuruluşları olarak hep birlikte yapacağız. Bu günün değil, geleceğin Samsun Adliyesi'ni hep beraber kuracağımıza ve bu gayede bize, sivil toplum kuruluşlarına, gazetecilere ve vatandaşlara destek vereceğimize yürükten inanıyorum. Bilindiği gibi yargı sisteminin son dönemlerde kamuoyu nezdinde güveni çok yıpratılmış, çok sayıda hakim ve savcımız görevden uzaklaştırılmış, bu nedenle yükümüz bir kat daha artmıştır. Cumhuriyet Başsavcılığımız devletimize, meşru hükümete, halkımıza yönelik bu kalkışmaya teşebbüs edenlere, onlara destek verenlere karşı kanunlar dairesinde üzerine düşeni büyük bir özveri ile yerine getirmektedir ve soruşturmalar titizlikle yürütülmektedir.”dedi.

Valimiz Sayın İbrahim ŞAHİN ise yaptığı konuşmasında, “Bu gün Adli Yılı açılış günü ama aynı zamanda ‘Dünya Barış Günü’dür. Biz bu gün Samsun’da, Türkiye’nin bazı illerinde de olduğu gibi yürüyüş ve basın açıklamasını yasakladık. Barış Günü’nde böyle bir düşünceyi, böyle bir kararı almanın zorluğunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Diğer taraftan Türkiye, 15 Temmuz’da çok çirkin ve aşağılık bir darbe girişimi ile yüz yüze geldi. Türkiye, özellikle Türk Milleti başta Cumhurbaşkanımızın çağırısı ile sokaklara, meydanlara indi ve demokrasisine sahip çıktı. Demokrasinin değerini ve kıymetini bilen Türk Milleti, Cumhuriyetine de sahip çıktı. Bu gün de hep beraber adli yılın açılışını yapıyoruz. Ali Fuat BAŞGİL’in çok güzel bir sözü var, ‘İnsanlar her şeye alışırlar, dört elle yürümeye bile ama adaletsizliğe asla’. Eğer biz adaletsiz bir ortama sürüklenecek olursak, ‘adalet mülkün temelidir’ kavramını temelinden sarsmış oluruz. Onun için gerek bu güzel binalarda, gerekse yargı mensuplarıyla beraber hakim, savcı ve avukat üçlüsüyle verilecek olan kararlar başta evrensel hukuk ilkeleri içerisinde, sonra anayasaya, daha sonra da bizim mevzuat içerisinde yerini bulacak ve insanlar sağlıklı bir adalet içerisinde suçlansalar bile ceza alsalar bile mutlu yaşayacaklar.

Türkiye’de bazı müesseseler ciddi anlamda yıpratıldı. Bazı müesseseler ve organlar kısmen işgal edildi. Bunlar yavaş yavaş ayıklanıyor. Özellikle suçlu olanlar cezasını çekecek, suçlu olmayanlar aklanacak ve tekrar eski yerlerine dönecekler. Aynı zamanda neredeyse yargı mensuplarının 3’te 1’inin tasfiye edildiği, bunların büyük bir kısmının da tutuklu olduğunu dikkate alacak olursak, yargı mensuplarının yükünün 2 kat daha arttığını söyleyebiliriz. Diğer taraftan Türkiye, olağanüstü bir hal yaşıyor. Başbakanımızın ifadesiyle aslında bu olağanüstü hal devletin kendisine sunduğu bir olağan üstü haldir, vatandaşına değil. Çünkü sokağa çıktığınızda vatandaş olağan üstü halden etkilenmiyor. Onun için biz kamu görevlilerine, hakimine, savcısına, avukatına ve yargı mensuplarına çok ciddi görevler düşüyor. Diğer taraftan yargılanmanın hız kazandırılması gerekiyor. Onun için yargı mensuplarımıza, savcılarımıza, hakimlerimize daha önce çalıştıklarının belki iki katı yük üzerlerine binmiş durumdadır. İnşallah daha sağlıklı kararlar verirler. Hukuk sistemi içerisinde daha adil, daha düzgün kararlar verilsin ki, biz, halk ve toplum mutlu olsun.

Biz mülki idare olarak yargı mensuplarına ne kadar çok katkı sağlarsak kendimizi mutlu sayıyoruz. Bunun nedeni, gerek Emniyet Müdürlüğümüz gerekse Jandarma Komutanlığımız, bizler sistemin sağlıklı yürümesiyle ilgili en azından rahatlatıcı bir takım tedbirler alıyoruz. Yine yol kontrolleri konusunda gerek Emniyet Müdürlüğümüz gerekse Jandarma Komutanlığımız Samsun’da vatandaşı rahatsız etmeden yol kontrollerini uygulayarak çalışmalarını sürdürüyorlar. Fırsat buldukça ben bazen sivil aracımla, bazen de makam aracımla denetliyorum ve arkadaşlara teşekkürlerimi iletiyorum. Bu aslında bizim güvenli yaşamamızla ilgili çok önemli bir unsurdur. Ama arkadaşlarımı ısrarla uyarıyorum. Özellikle yol kontrolleri bir taciz halini almamalı. Yol kontrollerindeki olumsuzlukları asgari düzeye taşımalı ama yürüyen araçlardaki canlı bombaların toplumu tehdit ettiğini dikkate alacak olursak bir o kadar da bunun önemini vurgulamak gerekiyor. Türkiye şu an sınır ötesinde bir savaş hali yaşıyor. Sizlerin böyle nezih ve güzel mekanlarda hizmet etmeniz adaletin daha düzgün tecelli etmesine fırsat sunacaktır. Ben adli yılınızın tekrar hayırlı olmasını diliyorum. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.”dedi.”

2016-2017 Adli Yılı açılış törenine ayrıca, Garnizon Komutanı Piyade Albay Sedat BULUT, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya YILMAZ, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Erol TOSUN, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Fahri GÜLAY, İl Jandarma Komutanı Vekili J. Yarbay Mustafa ATEŞ, İl Emniyet Müdürü Vedat YAVUZ, hakimler, savcılar, avukatlar ve adliye çalışanları katıldı.





 

Anahtar Kelimeler:
SamsunVali şahin
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.