Öne Çıkanlar ankara ak parti
banner797

Yaralı Ebabil kuşu tedavi edildi

Samsun'un İlkadım ilçesinde vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan yavru Ebabil kuşu, Belediyeye ait Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki veteriner hekimler tarafından tedavi edilerek, doğaya bırakıldı.

İlkadım ilçesinde vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan yavru Ebabil kuşu, Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne ait Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım Merkezi'ne getirildi.

Kanadından yaralı olduğu belirlenen yavru Ebabil kuşu, merkezdeki veteriner hekimlerce tedavi altına alındı.

5 hafta süresince tedavi edilip bakımı yapılan kuş, daha sonra tekrar doğal yaşam alanına bırakıldı.

Veteriner İşleri Şube Müdürü Savaş Kasap, ebabil kuşunun çok özel bir tür olduğunu belirterek “Bu kuşlar hayatlarının yüzde 90’ını uçarak havada geçirirler.

Yerde çok nadir olarak bulunurlar. Kanadında yaralı halde bize ulaştırılan yavru ebabil kuşunu merkezimizde tedavi ettik. Sürecin tamamlanmasının ardından tekrar doğaya bıraktık” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
SamsunEbabil Kuşu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.