Öne Çıkanlar TÜGİK Kavun fidesi
banner798

Yaz kış demeden 'can dostlarının imdadına yetişiyorlar

Canik Doğa Sporları Gençlik ve Spor Kulübü Sokak Hayvanları Gönüllüleri, kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına mama desteğinde bulundu

'HERKES SOKAK HAYVANLARINI DÜŞÜNMELİ'

Samsun Mamur Dağı bölgesindeki kar yağışının etkili olduğu yüksek kesimlere sokak hayvanları için yiyecek bırakıldı. Canik Doğa Sporları Gençlik ve Spor Kulübü Sokak Hayvanları Gönüllüleri, kar kalınlığının 60 santimetreyi geçtiği bölgede yiyecek bulmakta güçlük çeken kedi ve köpekler için çalışmalarını sürdürdü. Ekipler kendi imkanlarıyla sokak hayvanları için belirlenen noktalara yiyecek bıraktı. Dernek Başkanı Yasin Karaahmet yaptığı açıklamada, "Sokakta yaşayan can dostlarımızı unutmuyoruz. Bu soğuk havalarda onların ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Herkes sokak hayvanlarını düşünmeli. Bizler de bu soğuklarda her zaman olduğu gibi yine sokak hayvanlarını besledik" diye konuştu.

'KIŞIN DAHA DUYARLI OLALIM'

Yurt genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve soğuk hava şartlarının insanlar kadar sokak hayvanlarını da olumsuz etkilediğine dikkat çeken Başkan Karaahmet, "Kış mevsiminde sokak hayvanlarına yardımcı olmak sanılandan çok daha kolay. Vatandaşlarımız, evde yaptıkları yemedikleri yemekleri çöpe atmak yerine plastik kaplara koyarak sokak hayvanlarına verebilir. Elbette, bu yemeklerin bozulmamış olmasına dikkat etmeli ve su desteği vermek de unutulmamalı. Kar nedeniyle yiyecek ve su bulamadığı için ölen her bir hayvanın vebali hepimizin üzerinedir. Kışın daha duyarlı olalım. Bu soğuk havalarda bir sokak hayvanını sahiplenmek ise her şeyden daha önemli" ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.