Öne Çıkanlar recep tayyip erdoğan
banner798

AKCAGÖZ'ÜN ŞİKAYETİ SONUÇLANDI
16 Nisan referandumundan önce sosyal medya hesabından, "“Vereceğiniz oy, aynı zamanda PKK’ya destek oyudur. Haberim yoktu demeyin.”

“PKK anayasa referandumunda ‘hayır’ çağrısı yapmış.

Sandıkta ‘hayır’ diyecek olanlar PKK ile aynı muameleyi göze alıyorlar demektir. Küsmece yok.” diye paylaşımlarda bulunan dönemin Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cevdet Kayafoğlu hakkında, CHP Samsun önceki İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz tarafından Hakimler ve Savcılar Kurulu'na yapılan şikayet sonuçlandı.

Referandumda hayır oyu verecek olan vatandaşları PKK terör örgütü üyeliği ile bir tutan bu paylaşımların, toplumu kutuplaştırmaya ve milleti birbirine düşürmeye elverişli ifadeler olduğunun altını çizen Tufan Akcagöz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şöyle dedi: "Devletin, tarafsızlığını kaybetmemesi gerekir diye şikayetçi olmuştuk. Bu ifadeleri kullanan kişi bir Cumhuriyet Savcısı. Yani, kamu görevlisi. Referandumun hemen akabinde yapıyor bunu. Seçimde oy kullanacak olan insanları ciddi bir baskı altına sürükleyecek olan ifadelerdi.

Savcı hakkında Hakimler ve Savcılar kurulu nezdinde şikayetçi olduk. Çünkü, Cumhuriyet Savcısının bu ifadeleri seçim güvenliğini de derinden zedeleyecek nitelikteydi.

Çünkü, bu ifadeleri kullanan savcı görevinin başında ve seçimde herhangi bir konu eline gelse, tarafsızlığını kaybetmiş durumda. Hatta Cumhuriyet Savcısı'nın hakkında adli soruşturma açılması gerektiğini de vurguladık. Bugün itibariyle, Hakimler ve Savcılar Kurulu almış olduğu kararı tarafımıza tebliğ etti. Şikayetçi olduğumuz şahsın, önce kınama cezası ile cezalandırıldığını, geçmiş çalışmaları, olumlu sicil ve terfileri de nazara alınarak bu cezanın 2 gün aylıktan kesme cezasına çevrilmesine karar verildiğini öğrenmiş bulunuyorum. Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun bu kararı, itiraza tabi ama ben bu karara itiraz etmeyeceğim.

Bir kamu görevlisi, siyasetin bu denli içinde açıklamalar yapabiliyor ve ona sadece 2 gün aylıktan kesme cezası öngörülüyorsa, buna ancak 'pes' denilebilir. O dönemi iyi hatırlayın. Hükümet üyeleri bilinçli olarak, referandumda silahlı terör örgütü PKK'nın da hayır için çalıştığına dönük propagandalar yapıyorlardı. Halbuki, Barzani'nin bizzat güneydoğudaki aşiretler üzerinde baskı kurmak suretiyle 'evet' oyunun artması için çalıştığını sonra öğrendik. Ortaya çıkan sonuçtan, PKK da, federatif yapı taraftarları da gayet memnundur.

Yine aynı dönem içinde bir çok AKP'li siyasetçi, sanki referandumda 'hayır' çıkarsa ülkede iç savaş çıkacakmış gibi propaganda yapıyorlardı. O dönem de söyledik, şimdi de söylüyoruz ki, tek adam rejimi ile millete biçilen bu gömlek dar gelmiştir. ŞU günlerde yaşadığımız ekonomik sıkıntıların ve çalkantıların ana nedenlerinden biri, denetlenemez hale getirilen yönetim sistemidir. Devlet, başkanlık rejimi ile birlikte denetlenemez hale gelmiştir. Zaman geçtikçe bunu daha net idrak ediyoruz. Biz görevimizi yaptık. Milleti uyandırmak için, dağ demedik bayır demedik, kış demedik ayaz demedik, arkadaşlarımızla birlikte millet olarak nasıl bir tehlikeyle karşı karşıya olduğumuzu anlatmaya gayret gösterdik.

Ama olmadı. Bu günlerden, o günlere baktığımızda sadece AKP ile mücadele etmediğimizi, topyekun devlet imkanlarına karşı mücadele ettiğimizi daha net görüyoruz." diye konuştu.



Anahtar Kelimeler:
ChpTufan Akcagöz
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.