Öne Çıkanlar 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları 30 Ağustos
banner798

Hancıoğlu'ndan, Çarşamba Şeker Fabrikası çıkışı
banner852

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Çarşamba Şeker Fabrikası'nın Türkiye Varlık Fonu'na devrine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararını, TBMM Genel Kurulu'nda değerlendirdi.

CHP'li Hancıoğlu, konuya ilişkin şu açıklamaları yaptı:

"Geçen hafta, Çarşamba Şeker Fabrikası'nın sayın Cumhurbaşkanı'nın imzasıyla Varlık Fonu'na devredildiği duyuruldu. Özelleştirme kapsamındayken Fon'a devredilen bu fabrika, 10 yıldır üretim dışıdır ve burada 2 yıldır revizyon yapılmaktaydı.

Fabrikadaki yenileme süreci bitti; şimdi de Fon'a devredildiğini öğreniyoruz. Fakat devir işleminin kapsamı konusunda kamuoyuna hiçbir bilgi verilmedi. Bu durum, pancar üreticisinden fabrikada çalışan işçisine kadar herkesin aklında soru işaretleri ve şüpheler oluşturmuştur.

Kamu kaynaklarının; özellikle de üretim yapılan, istihdam ve katma değer yaratan kamu yatırımlarının; her ne isim altında olursa olsun milletin malı olmaktan çıkartılmasını asla kabul etmeyiz, etmeyeceğiz.

Ne özelleştirme ne de Varlık Fonu; milletin fabrikası milletin malı olarak kalmalı!

Çarşamba Şeker Fabrikası'nın fona devriyle ne amaçlandığı, derhal milletimize açıklanmalıdır!"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876