banner798

Son yillarin en önemli takas futbolcu transferi nihayet gerçeklesti ve SAMUEL ETOO ile ZLATAN IBRAHIMOVIÇ  yer degistirmis oldular. Dünyadaki en önemli bu iki kulübün bu transferleri gerçeklestirmek için bu kadar müzakerede bulunmalarinin sebebi her ne kadar para gibi görün sede asil amaç antrenör lerinin istekleri dogrultusunda gelismis ve noktalanmistir.Barcelona uzun süredir elinde bulundurdugu alt yapidan yetisen futbolcu kadrosuna ve uygulattigi oyun sistemine uygun futbolcu alarak kendini daha uzun yillar dünyanin en iyi takimi olarak tutmaya  çalisiyor.



BARCELONA bu misyonunu ISPANYA milli takiminida sirtlayarak sürdürüyor ve alt yapidan yetismis çekirdek kadroyu bozmadan yapiyor.Teknik oyun anlayisinin eksiklik gösterdigi pivot santrafor tipi oyuncuyu alarak rakip ceza alanindaki pas yapma ve topu kendi takiminda tutacak teknik kapasitesi çok yüksek olan oyuncuyla takimi dahada güçlendirmistir.Bu transfer teknik heyetin kendi oyun sistemlerine uygun olmasi nedeni ile gerçeklesmistir ve muhtemelen önümüzdeki yil barcelona  dünyadaki en çok topu ayaginda tutan takim rekorlarini alt üst edecektir. Barcelona  bu oyun anlayisi ile fiziksel olarak kendinden daha güçlü olan oyuncu kadrolarini bile dize getirmeyi bilmistir ve dünyanin en iyi futbol takimi olmasi tesadüfi degildir.



INTER ise fiziksel gücün daha ön planda oldugu Italyan ligine  uygun olan ve çabuklugundan ,süratinden faydalanmak istedigi SAMUEL ETOO ile oynamayi uygun bulmustur.INTER takiminin uzun yillara dayali gelismis bir oyun sistemine sahip olmadigi,Için futbolcularinin oynayabilecegi oyun karekterine uygun anlayisla bu transferi gerçeklestirmistir ve basarili olacagi muhakkaktir ama bu barcelona gibi gerçeklesmeyecektir.



Sinirli kalacaktir.Bu transferler gösteriyorki antrenörlerin oyun anlayislarina göre gerçeklesmistir.Uzun yillar bir arada oynayan alt yapidan yetismis futbolcularin dünya çapinda basarilari bir gerçektir ve adeta kaçinilmazdir,ayrica bu basarida en büyük pay sahibi idari anlayisin çok iyi olmasidir ve bu anlayista sabirli davranmalaridir.BIR TARAFTA OYNATILMAK ISTENEN OYUN ANLAYISINA GÖRE  ALT YAPIDA FUTBOLCU YETISTIRIP DÜNYA PIYASASINA ÇIKAN BIR KULÜP,DIGER TARAFTA ELINDEKI OYUNCULARA GÖRE  OYNAYAN VE BUNDA BASARILI OLAN BIR KULÜP.

SAYGILARIMLA.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.