Öne Çıkanlar DEAŞ operasyonu KûtülAmâre Zaferi
banner798

Bafra'da renkli karnababar fidesi dağıtıldı

Samsun Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarımsal Arazilerin Etkin Kullanımı Projesi (TAKEP) kapsamında 220 bin adet renkli karnabahar fidesi 11 çiftçiye dağıtıldı.

Bafra Sebze Üreticileri Birliği Başkanı Adem Aşçı,” Samsun Tarım il ve Orman Müdürlüğünün destekleriyle, renkli karnabahar fidesi aldık. 220 bin renkli karnabahar fidesini 11 çiftçimize dağıtacağız. Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne verdikleri katkılardan dolayı çok teşekkür ediyoruz. Çiftçilerimize gönderecekleri desteklerini bekliyoruz. Çiftçilerimize bereketli olsun. ” şeklinde konuştu.

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünde, Ziraat Yüksek Mühendisi Abdulkadir Kuleyin,” Bu proje TAKEP kapsamında, 2023 yılı içerisinde dağıtımı yapılmak üzere, 11 üreticiye 100 dekarlık alanda 220 bin adet renkli karnabahar fidesi dağıtımı yapıldı. Projenin amacı, renkli karnabaharı üreticiye tanıtmak ve üretimi yaygınlaştırmak. Hedefimiz yurt içi tüketimi ile ihracatı artırmak” olduğunu ifade etti.

Karaburç Kırsal Mahallede Çiftçilikle uğraşan Uğur Bektaş 10 bin tane fide, Türbe Mahallesinde çiftçilik yapan Abdullah Dursun ise 11 bin tane renkli karnabahar fidesi aldı.

Bafra Ovasında tarımla uğraşan çiftçiler,” Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün katkılarıyla, Bafra Sebze Birliğinden yapmış olduğu ortak projeden ve yapılan desteklerden çok memnunun olduklarını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.