Öne Çıkanlar DEAŞ operasyonu KûtülAmâre Zaferi
banner798

Bafra eski kaymakamı Adanur vefat etti

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 2014-2017 yılları arasında Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili olarak görev yapan Ahmet Adanur, Trabzon’da hayatını kaybetti.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve Eski Cizre Kaymakamı Ahmet Adanur, 2022 yılında yakalandığı ALS hastalığına yenik düşerek hayatını kaybetti.

2019 yılından bu yana Trabzon Büyük Şehir Belediyesinde Genel Sekreter olarak görev yapan bir çocuk babası Ahmet Adanur, dün gece ikamet ettiği evinde uykusunda hayatını kaybetti.

Hendek-barikat döneminde PKK’nın ölüm lstesinde yer alan Adanur’a suikast hazırlığındaki 2 PKK’lı güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirilmişti.

Adanur, PKK’lı teröristlerin emniyet müdürlüğüne yapmış olduğu roketatarlı saldırı ve çevik kuvvet amirliğine yapılan bombalı araç saldırısından da yaralı olarak kurtulmuştu.

Ahmet Adanur Kimdir?

Trabzon’un Yomra İlçesinde doğumludur. İlk ve orta öğrenimini Trabzon’da, yükseköğrenimini ise Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde tamamladı. Askerlik görevini 2001 yılında Ağrı ilinde yedek subay olarak yaptı.

Ahmet Adanur; 2005 yılında Denizli’de Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Kaymakam Adanur; 2015 – 2017 yılları arasında Cizre Kaymakamlığı görevinde bulunmuş ve İçişleri Bakanlığı’nın aldığı kayyum atama kararı sonucunda 17 Kasım 2016 tarihinden itibaren de aynı zamanda Cizre Belediye Başkanvekili olarak da görev yapmıştı.

Kaymakam Adanur; İçişleri Bakanlığının 2017/345 sayılı Mülki İdare Amirleri Yaz Kararnamesi ile yılında Cizre Kaymakamlığı ve Belediye Başkanvekilliğinden Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığına getirilmişti.

Trabzon'un Yomra ilçesi doğumlu Ahmet Adanur, 2019 Yılında Bafra Kaymakamlığı yaptığı sırada , Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne genel sekreter olarak atanmıştı.

Anahtar Kelimeler:
Ahmet Adanur
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.