Öne Çıkanlar Samsun Hüseyin Dündar
banner798

Bafra Giad’dan Bakan'ın Çağrısına Destek Sözü

Genç İş İnsanlarının buluştuğu programa yurdun dört bir tarafından katılım sağlandı. Her meslek grubundan gelen İş insanları ile bir araya gelerek ve bölgeye kalıcı faydalar sağlayan, iş zirvesinde Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, Milli Eğitim Bakanı Ziya Şelçuk, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İlknur Çevik, ETİ Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Firuzhan Kanatlı, Kosifler Oto Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kosif ve Oyuncu Oktay Kaynarca deneyimlerini katılımcılara aktardı.

Programda Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitim alanında önem verdikleri konulardan birinin mesleki eğitim olduğunu söyledi. Her öğrencinin ilgisini, becerisini ve yeteneğini ölçen bir yazılım hazırladıklarına değinen Selçuk, bu sistemin çocuğun hangi lisede, üniversitede eğitim alması ve hangi alana yönelmesi gerektiğinin belirlendiğini söyledi. Sözlerine devam eden Selçuk; “Çocukları geleceğe sorun çözebiliyor olarak hazırlamak gerekir. Bunu da tasarım becerileri atölyeleri ile yapmak mümkün.” dedi.  Tasarım atölyelerinin bağışlarla kurulduğu ve bu konuda genç iş insanlarından da kişisel gelişim atölyeleri kurulmasına yönelik destek talebinde bulundu. Talebin üzerine TÜGİK Başkanı Erkan GÜRAL, 20 okulda kişisel beceri atölyesi yapacakları sözünü verdi. Toplantı sonrası tarımdan turizme Bafra’yı anlatan BAFRA GİAD dergisini Bakan’a takdim eden Bafra GİAD Başkanı Burak Özturan ve beraberindeki üyeler bakanın çağrısına destek olacaklarını ve Bafra’ya bir adet tasarım ve beceri atölyesi kurulacağının sözünü verdiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.