Öne Çıkanlar Samsun Hüseyin Dündar
banner797

Bafra Kurban Bayramı'na hazır

Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri Bafra’yı bir adım daha ileriye taşımak için gece gündüz demeden çalışmasını sürdürdü. Yaklaşan kurban bayramı öncesi ilçenin cadde ve sokakları tazyikli su ile yıkandı, geniş çaplı yol süpürme ve temizleme çalışmaları yapıldı.

Ekipler, vatandaşların bayramda rahatlıkla mezar ziyaretlerini yapabilmeleri için Asri Mezarlık ve Yakıntaş Mezarlığı’nda zararlı haşere ve böceklere karşı ilaçlama, süpürme, temizleme ve çevre düzenleme çalışmaları gerçekleştirdi. Ayrıca vatandaşların kurbanlarını temiz ve hijyenik ortamda kesebilmeleri için Canlı Hayvan Pazarı’nda yıkama ve temizleme çalışmaları düzenli aralıklarla gerçekleştirilerek bayrama hazırlandı.

İlçede; günlük rutin temizlik, çöp toplama ve yaz mevsimi içerisinde toplum sağlığını tehdit eden karasinek ve sivrisineklerin üreme noktalarında düzenli aralıklarla larva ilaçlama çalışmaları ise sürdürülüyor.

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçe genelinde vatandaşların rahat ve sorunsuz bir şekilde seyahat edebilmeleri için deforme olan cadde, sokak ve kırsal kesimlerde asfalt yama, beton yol, parke yol ve kaldırım gibi bakım ve onarım çalışmalarına aralıksız devam ediliyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından “Temiz çevre, sağlıklı gelecek” mottosuyla şehir merkezindeki cadde, sokak ve parkların yabani otları biçildi, temizlendi ve çocuk oyun gruplarının bakımları yapıldı.

Bafra Belediyesi arefe günü vatandaşların mezarlık ziyaretlerini kolaylıkla yapabilmesi için 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve Cumhuriyet Meydanı’ndan 08.30 -17.00 arası hizmet verecek ücretsiz servislerini hayata geçirecek.

Her yaz sezonu Bafralıların yoğun ilgisiyle karşılan Alparslan Türkeş Parkı ve Sedde Cafe gibi sosyal tesisler ise bayramın ikinci gününden itibaren 14.00-24.00 arası hizmet vermeye devam edecek.

Bafra Belediyesi Kurban Bayramı’nda çevre kirliliğinin önüne geçmek amacıyla Kızılırmak Seddesi Mezbahane yanında bulunan alanda atık gömü çukuru oluşturarak, vatandaşların kurban atıklarını bu alanda imha etmeleri istendi.

Vatandaşlar Kurban Bayramı süresince her türlü talep ve şikâyetlerini 444 55 69 numarası üzerinden de iletebilecekler.

Bafra’da Kurban Bayramı nedeniyle Asri mezarlık bünyesinde yer alan Şehitlik ziyareti arefe günü saat 10.00’da Şehit ailelerine yönelik ziyaretler ise aynı gün 10.30-11.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Protokol ve vatandaş bayramlaşması ise bayramın ikinci günü 11.00–12.00 arası Bafra Belediyesi Alparslan Türkeş Parkı Sosyal Tesisleri’nde yapılacak.

Anahtar Kelimeler:
SamsunBafraKurban Bayramı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.