Öne Çıkanlar DEAŞ operasyonu KûtülAmâre Zaferi
banner798

Bafra Ovası'nda karpuz hasadı başladı

Kızılırmak Nehri’nin dökültüğü Bafra ovasında Nisan ayının ortalarında ekilen karpuzlar, Ağustos ayının ilk haftasında hasat yapılması planlanıyor.

Bafra ovasında yetişen karpuzlar tarlada dönüm başına 30 bin liradan alıcısını buluyor.

Bafra Sebze üreticileri Başkanı Adem Aşcı, “2023 yılının Nisan ayının 15’inden sonra erkenci karpuz ekimleri başladı. Bafra ovasında 12 bin 500 dekar alanda karpuz ekimi yapıldı. Erken ekilen karpuzlarda hasat yapılmaya başlandı, Ağustos ayının ortalarında ise tamamen karpuz hasadımız başlamış olacağını ” söyledi.

Karpuz eken çiftçilerin fiyatlardan memnun olduğunu söyleyen Aşçı, “Karpuz fiyatları kabalama usulü satılıyor, dönüm başına 25 ile 30 bin lira arasında alım oluyor. Havaların sıcak gitmesi karpuzların tadını güzelleştiriyor, geç çıkacak olan karpuz hasadında tadın değişmeyeceğini umut ediyoruz. “ Dedi.

Karpuz hasadına başlanmadan önce tarladan satıldığını söyleyen Adem Aşçı,” İstanbul, Ankara ile Bursa’ya erkenci çıkan karpuzların sevkiyatı başladı. Geçtiğimiz yıllarda erken kesilen karpuzlarda biraz adımız çıktı. Bazı çiftçilerimiz tam olgunlaşmamış karpuzları keserek piyasaya sürdü, bu yıl ise ilçe Tarım Müdürlüğü ile Sebze Üreticileri Birliği olarak erken kesimin yapılmayacağını çiftçilerimize ilettik. Bu yıl denetimlerin devam edeceklerini ” kaydetti.

Karpuz üreticisi Samet Sürmeli,” Mayıs ayı içerisinde karpuz ekimlerini yaptık, şuanda ise bakımlarıyla uğraşıyoruz. Tarlaya ekilen karpuzlarımızın verimleri çok yüksek, verimle beraber bu sene yüksek fiyat verilmesini istiyoruz. Karpuza dönüm başına 25 ile 30 bin lira arasında fiyat veriliyor. Bu fiyatlardan satanlar ve söz verenler olduğunu biliyorum. Çiftçilere hasatlarının bereketli olmasını diliyorum.” Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.