Öne Çıkanlar DEAŞ operasyonu KûtülAmâre Zaferi
banner797

Bafra'ya 2 adet sarmal vinç törenle verildi

Proje uygulamasında, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı DOKAP Bölge Kalkınma idaresi tarafından finanse edilen ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanlığının birlikte yürüttüğü, Tarımda mekanizasyon genişletilmesi ve yaygınlaştırılması, projesi kapsamında 2 adet sarmal vinç devir teslim töreni yapıldı.

Proje hakkında bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Ali Kormaz,” Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak Samsun’un 17 ilçesinde Samsun tarımının gelişmesi kalkınması daha öteye taşınması anlamında, pek çok projeyi yürütmekteyiz. Başkanımızın vizyonu doğrultusunda müdavim projeler içerisinde, Bafra’dan bize gelen talepler üzerine Sarmal vinç teslim ettiklerini” kaydetti.

Ali Korkmaz,”Sarmal vinç sayesinde özellikle çeltik alanlarında batan biçer döverlerin çıkarılmasında yaşanan olumsuzlukların verim kaybı, zaman kaybının en aza indirilmesi amacıyla bir talebi değerlendirdik. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımızın onayı ile birlikte uygulamaya aktardık. 2 adet Sarmal Vinci Bafra Ziraat Odasına teslim edeceğiz. Bundan sonraki süreçte çeltik tarlalarında yaşanacak sorunların ortadan kalkacağına, katkımızdan dolayı gurur duyuyoruz. Bu konuda olan çalışmalarımız ve diğer çalışmalarımızla tekrar sahada olmaya, Samsun çiftçisini kuşatmaya devam edeceğiz.” Dedi.

Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner,” Çiftçilerimizin çeltik hasadı zamanında döver biçerlerin çamurda kaldıklarından dolayı, kurtarıcı makinelere büyük rakamlarla verilerek çamurdan çıkarılıyordu.İhtiyac doğrultusunda gündeme getirdiğimiz, DOKAP Daire Başkanlığı ve Samsun Büyükşehir Belediyesin Başkanı Mustafa Demir’e tüm çiftçilerimize verdikleri desteklerden dolayı” teşekkür etti.

Ayrıca Tosuner,”Sarmal Vinçten, 19 Mayıs, Bafra, Alaçam ve yakın ilçeler yararlanacak. İhtiyacı olan çiftçilerimizin makineyi kullanmalarından gurur duyacağını” belirtti.

Açıklamaların ardından sarmal vinçler çiftçilere tarafından incelendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.