Öne Çıkanlar Remax fuhuş
banner797

BAFRA`DA ÇOŞKULU KUTLAMA

 Bafra Belediyesi tarafından düzenlenen 'Sele Sepet Top Kandil Şenliği' renkli görüntülere sahne oldu.

Bafra’da Ramazan ayında geleneksel olarak yapılan 'Sele Sepet Top Kandil Şenliği' ilçeye renk kattı. Bafra'da 6 asırdan bu yana Ramazan ayının 14'nü 15'ine bağlayan gece düzenlenen 'Sele-Sepet Top Kandil Şenlikleri' coşkuyla kutlandı. Bafra Belediyesi tarafından düzenlenen şenlikte, programa katılan çocuklara, top kandil dağıtıldı. Çocuklar ellerinde kandillerle mahallelerinde, ev ziyaretleri yaparak vatandaşları şenliğe davet etti. Başkan Şahin'in zilini de çalan çocuklar maniler söyleyerek ziyarete gitti. Çocukları evinde karşılayan Belediye Başkanı Zihni Şahin ve eşi Şükriye Şahin, küçük misafirlerine şeker ve bahşiş dağıttı. Daha sonra hep birlikte Gençlik Merkezi'nde ki programa geçildi. Gece Gençlik Merkezi’nde devam eden programda çocuklar doyasıya eğlendi.

Geçmişi yüzlerce yıl öncesine dayanan 'Sele Sepet Şenlikleri'nin Bafra kültürünün en önemli unsurlarından biri olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Zihni Şahin, "Bu yıl Bafra’mızın en önemli kültür değerinin aslına uygun hale getirilmesi için Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte okullarda çalışmalar yaptık. Ellerinde fenerler, dillerinde maniler ile şenliklerin öznesi sevgili çocuklarımızdır. Bununla birlikte büyükler de çocukları sevindirenlerdir. Bu şenliğin amacı çocuklar, gençler, büyükler olmak üzere kadın erkek, herkesi bir araya getirmektir. Bir sevgi, saygı, dayanışma, iklimi oluşturmakta, komşuluk ilişkilerini güçlendirmektedir" dedi.

AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı ise yaptığı konuşmada gelenek ve göreneklerin gelecek nesillere aktarılmasının önemine değindi.

Gençlik Merkezinde düzenlenen şenlikte, çocukların söyledikleri maniler, Hacivat-Karagöz ve kukla gösterileri, animasyonlar, çeşitli eğlenceler gece geç saatlere kadar devam etti.

Programa ayrıca, Kaymakam Ali Fuat Türkel, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı İlhan Güngör, İlçe Emniyet Müdür Vekili Bünyamin Temür, AK Parti İlçe Başkanı Tunçay Yurduseven, iş adamı Kaya Aşcı, vatandaşlar ve çocuklar katıldı.





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.