Öne Çıkanlar Salı Altyapı
banner798

Samsun'da Otizmli Çocuklara özel proje

Samsun Bafra’da Bafra Kaymakamlığı, Bafra İlçe Gençlik ve Spor müdürlüğü ve Bafra Halk Eğitimin öncülüğünde Bafra Otizm Derneği’ne bağlı üyelerle ‘Engelsiz Hayat’ projesi hayata geçti.

Bafra Gençlik ve Spor Müdürlüğü kapalı yüzme havuzunda başlayan etkinliğe Otizmli Çocukların aileleri katıldı.

Engelsiz hayat projesi hakkında açıklama yapan Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen,” Bugün burada engelsiz hayat projesi kapsamında ,Bafra Kapalı Yüzme Havuzunda, Bafra Otizm Derneği’ne bağlı üye olan aile ve çocuklarımızla beraber başlatmış olduğumuz hareket ve yüzme kursunda bir araya geldik.” Dedi.

Geçen yıl hareket kursunu başladıklarını belirten Kaymakam Ertürkmen,”Bu yıl ise yüzme kursu başlattık.Hem okuluna devam eden ,hem okulunu bitirmiş ailesinin yanında bulunan çocuklarımıza aktivite kazandırmak onların sosyal ve yaşam refahını artırmak amacıyla projemizi yürütüyorum. özellikle okula devam edemeyen engelli çocuklarımızın burada aktivite yapmaları daha hareketli bünyeye sahip olmaları amaçladıklarını söyledi.

Bafra Gençlik İlçe Müdürü Osman Şenocak;”Bafra’daki çocuklarımıza evlerinde yaşam kısıtlamalarından olduğundan ‘Engelsiz Hayat’ adı altında bir proje gerçekleştirdik. Çocuklarımızı evde kalmaktan evde bağımlı kalmaktan kurtarıp havuzumuzda yüzme ile tanıştırmak istedik.Projemizin amacı çocuklarımızın yaşam kalitesini yükseltmek , burada başarılı olacak çocuklarımızı ilerleyen zamanda Uluslar arası , ulusal müsabakalarda ülkemizi ve ilçemizi temsil etme hakkı doğacaktır.” Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.