banner798
 Geçen yazımızda yerel siyasette partilere ve aday adaylarına bir bakış yapmıştık. Bu arada Partilerin ilçe teşkilatlarını da mercek altına almıştık. AK Parti ilçe teşkilatının Başbakanı anlayamadığını ya da Başbakanın hedeflerine uymadığını görüyoruz. Başbakan 2014 de Cumhurbaşkanlığı ve 2015’deki genel seçimleri düşünüyor. Bu nedenle Türkiye genelinde % 50’nin üzerinde oy almak istiyor. Aday belirlemesinde de buna göre hareket edecek. Sadece bir yerin belediye başkanlığını kazanmayı düşünmüyor % 40 yerine % 60 ile kazanmayı istiyor. Bafra AK Parti teşkilatı ne yazık ki Başbakana ayak bağı olma politikası içinde gözüktü

.
Yerel siyaset dörtnala ifademiz özellikle MHP için geçerli. AK Partide hemen hemen Belediye Başkan adayı belli. Her ankette AK parti içindeki tüm aday adaylarının toplamından çok fazla oy alan ve vatandaş nazarında hizmet memnuniyeti de % 70’lere kadar çıkan Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin’in partisi tarafından aday gösterilmesi kesin gibi gözüküyor.Bunu gören AK Partinin diğer aday adayları da çalışmalarını askıya almış durumdalar. Kamuoyunda pek sesleri duyulmuyor.
MHP’de ise Değişik hamlelere şahit oluyoruz. Bu hamleler öncelikle sosyal medyayı iyi değerlendiren aday adaylarından biri olan, Nusret Seven`nin son günlerde aday ilan edileceği söylentileri genel merkezde aktif olduğunu hissettiriyor. Son günlerde ortalarda fazla gözükmeyen güçlü bir ekiple çalışma yapmış olan Aslan Yıldırım’ın adaylığına ise Samsun il başkanlığının sıcak baktığı konuşuluyor. Özgür Topkaya ise dernek ve mahalle gezileri ile öne çıkarken, Özgür Topkaya’ya aday olamayan diğer 4 adayında aday olması durumunda destek vereceği konuşularak birlik ve beraberliğin sağlanacağı en güçlü aday adayıdır yakıştırmaları yapılıyor. Hasan Aslan ise anketlerde ön planda olması dikkat çekiyor.
Bafra da MHP rengârenk adayı kim belirleyecek genel merkezimi, il başkanımı ilçe başkanımı sorusuna MHP de kimse cevap veremiyor. Bu arada ilçe başkanlığı dün kendi içinde geniş çaplı bir toplantı yaparak secimi değerlendirdi. Fakat MHP’de 4 adayında iddiası var. Bu nedenle MHP adayı kim olacak beklentisi kamuoyunda merak uyandırmaya devam ediyor. Son 20 gündür MHP aday adayları da frene basmış gibi görünüyor.

AK Parti ilçe teşkilatının Başbakanı anlayamadığını ya da Başbakanın hedeflerine uymadığını gördüğümüz ifade etmiştik.  Başbakan 2014 de Cumhurbaşkanlığı ve 2015’deki genel seçimleri düşünüyor. İlçe teşkilatının bu hedeflere kitlenmesi gerekir. Bunun gereğine göre Bafra’da yol haritası çizmeleri en doğru hareket olacaktır. Bafra’da seçim AK parti içinde çanta da keklik değil. Çünkü AK partide belli bir düşüş göze çarpıyor. Bir yandan Nur cemaati ile başlayan kapışma, diğer yandan teşkilatların aday adaylığı sürecinde izledikleri yollar, Açılım ve son olarak Diyarbakır’da yaşananlar,  12 yılın getirdiği yıpranma ve yorgunluk kendini seçmen bazında hissettiriyor.   AK parti Bafra teşkilatının içinden bazı kişilerin ceketimizi koysak seçimi alırız sözleri de toplumda itici karşılandı. AK partinin Bafra’da her adayla seçim kazanması mümkün değil. AK partinin Bafra’da toplumun tamamına cazibe merkezi olacak ve toplumu kucaklayacak bir anlayışa sahip olması gerekir. Bunun olumlu sonuçlarını 2009’da yapılan Belediye Başkanlığı seçimlerinde gördü. Bizce başka yol macera olur.

Adaylar belli olduktan sonra, meclis üyeliği didişmesi olacak. İşte burada partiler ve adaylar akılcı olmak ve Bafra için çalışacak, vizyon sahibi, eğitimli, girişimci ve üretken insanlara listelerde yer vermeli. Ahbap çavuş ilişkilerine göre hareket etmemeleri gerekir. Şu ana kadar meclis üyeliği konusunda partilerde öne çıkan ses getirmiş isimler duymadık. Umarız Bafra ahbap çavuş ilişkilerinin, partizanlığın, teşkilat baskılarının hatta oy hesaplarının kurbanı olmaz.

Bir başka önemli konuda seçimler sonrası Bafra’nın gündemine Parti yönetimleri gelecek. Aday adaylığı sürecinde yaşananlar ve gelişmeler ile seçim sonuçları hem MHP’de hem de Ak Partide kesinlikle olağanüstü kongreler ve görevden almalar gibi sonuçlar getirecek. Bu siyaseti doğal sonucudur.
Kısacası attan düşmek sadece aday olamayan Belediye başkan aday adayları için değil, ilçe başkanları içinde söz konusu olacak.
ADMİN
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.