Öne Çıkanlar SAFFET SANCAKLI TÜGİK
banner798

Emeklinin beklentisi karşılık bulmadı

Milyonlarca emeklinin heyecanla beklediği maaşlara yüzde 25 zam yapılmasına yönelik düzenleme, yapılan tüm çağrılara rağmen herhangi bir değişiklik yapılmadan TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Partisinin grup toplantısında seyyanen zam çağrısı yapan MHP lideri Bahçeli konuyu dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptığı görüşmeye de taşımıştı ancak beklenen olmadı.

AK Parti kulislerinde emekliye daha kapsamlı zammın Aralık ayında yapılacağı ifade ediliyor.

En düşük memur maaşının 22 bin 17 liraya çıkarılmasını, emekli aylıklarına yüzde 25 zam yapılmasına yönelik düzenlemeleri içeren ve bazı vergi artışlarını öngören "6 Şubat 2023 Tarihinde Meydana Gelen Depremlerin Yol Açtığı Ekonomik Kayıpların Telafisi İçin Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi İhdası ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi" TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

BAHÇELİ ÇAĞRISININ ARDINDAN ERDOĞAN'LA DA GÖRÜŞTÜ OLMADI

NATO zirvesi nedeniyle yurt dışından önceki gün dönen Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi kabul etti.

Beştepe'de yaklaşık 1 saat süren görüşmede emeklilere yapılacak zam oranı ve seyyanen yapılması istenen zam görüşüldü.

MHP Lideri, grup toplantısında zammın yetersiz olduğu konusunda şu mesajı vermişti: "Ekonomik toparlanma genişledikçe memur ve emeklilerimizin maaşları çok daha yükseğe ulaşacaktır.

Emeklilerimize verilen yüzde 25'lik maaş artışı gördüğümüz kadarıyla makul ve yeterli bulunmamıştır. Açık ve samimi teklifimiz, memur maaşlarına ilavesi planlanan 8 bin 77 liralık seyyanen artışın kök ücrete ve aynısıyla emekli maaşlarına yansıtılması beklentimizdir."

Anahtar Kelimeler:
Devlet BahçeliMHP
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.