banner797
Fırsatçılar Dolarla birlikte iş başında

ABD ile Türkiye arasındaki ekonomik savaşı bilmeyen kalmamıştır. Duymayanlar için biraz konuyu açayım. ABD ile Türkiye arasındaki ilişkilerde kritik günlerin yaşandığı bir dönemde, gerginliğin aşama aşama arttığı görülüyor.

Konu sadece Papaz değil!

İki müttefik ülke arasındaki sorunlar birçok alanda kendini göstermiş durumda. Suriye’de PKK’nın uzantısı YPG’ye TIR'lar dolusu tonlarca ağır silahların verilmesi, 15 Temmuz darbe girişiminin arkasındaki FETÖ’nün iade meselesi, ABD büyükelçiliğinde FETÖ’ye yardım yataklık yapan Metin Topuz’un tutuklanması, ABD’deki Halkbank kumpası, S-400, F-35, İran’a ambargo ve rahip Brunson sorunları, Türkiye ile ABD arasında krizin zirve noktaya ulaştıran sebeplerdir.

Dolar tavan yaptı!

ABD Başkanı Trump ise art arda yaptığı açıklamalar doğrusunda, Türkiye’ye karşı olumsuz tutum sergilemekte olup, Brunson’u dünyaya Melek olarak göstermektedir. Bununla beraber ise iki ülke ilişkileri ciddi bir şekilde yara almıştır. Ekonomik baskı uygulayan ABD dolar’ı adeta Türkiye’de tavan yaptırmıştır. Bir haftada dolar Türkiye’de gelmediği seviyelere ulaşmıştır.

ABD'ye 533 milyon dolarlık ek vergi

Türkiye ise ABD’nin bu tutumunun doğru bulmadığı gibi aynı şekilde ABD’ye cevap vermiştir. Türkiye, ABD’den ithal edilen 22 ürüne yüzde 120'lere varan oranlarda ek vergiler getirdi. Ticaret Bakanı Yaptırımlara 533 milyon dolarlık ek vergiyle karşılık verdiğini duyurdu. Yani demek istediğim ilk misillemeden Türkiye karlı çıkmıştır.

Cumhurbaşkanı Boykot çağrısı ses getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘boykot’ çağrısı anında etkisini gösterdi. Sadece Doğubank’ta 50 milyon $’lık iPhone siparişi askıya alındı. Ekim ve kasım ithalatı iptal edildi. Anadolu’dan siparişler durdu... Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Samsung var Vestel var demesi ile de diğer ürünlerde artış meydana geldi. Tüm bunlar yaşanırken içimizde bakın ne oldu.

Fırsatçılar iş başında…

Kurdaki ani yükselişi fırsata çevirmek isteyen bazı esnaf ve ithalatçılar ise ürünlerini depolarda bekletiyor. Sektörün nabzının attığı noktalarda birçok elektronik ürün tezgah altına indirilmiş durumda. Başta ofis malzemeleri olmak üzere yurtdışından ithal edilen birçok ürün piyasada bulunamıyor. İthalatçı firmaların, bayram sonrasında söz konusu ürünlere zam yapıp rafa koymayı planladığını uzmanlar belirtiyor. Esnafa göre durgunluğun sebebi talep eksikliği değil. Başını elektroniğin çektiği birçok sektör, döviz artışını fırsata çevirmek amacıyla piyasaya mal vermeyi kesmiş.

UN’da mı ABD’den geliyor!

Kaldı ki, günlük yediğimiz Simit bile bu gün 1 TL’den 1.50 tl’ye yükseldi. Hadi Elektronik eşyayı anladık. ABD’den alıyoruz da Un’da mı, ABD’den alıyoruz…Bunu da anlamış değilim…Biraz vicdanınızı dinleyin…Meğerse herkes Dolar’ı çıkmasını bekliyormuş… Gün parti günü değil,gün sağ-sol günü değil, gün, birlik ve beraberlik günü,görüyorsunuz güzelim vatanımızı yaşanmaz hale getirmeye çalışanların oyunlarını hep beraber bozalım,bizler düşmanlarımızın yaptıklarına çanak tutmayalım,birliğimizi dirliğimizi, bozanların önünde dimdik duralım.Bizleri bölmeye çalışanlara hep beraber Osmanlı Tokat’ını vuralım.

Hoşçakalın…
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.