banner798
Olmadı, olmadı, olmadı. 3.lig özlemine bu yılda son veremedik. Bank Asya ligi’nin olmadığı yıllarda Bank Asya statüsünde olan 2.ligdeydik. Yani bir üst lig bugün ki adıyla Süper ligdi. Çıksak süper ligde olacağımız bir konumdaydık. Sonra ki yıllarda 2.ligden 3.lige oradan da amatöre düştük. Yılları saydık tam 14 yıl amatör ligde kaldık.  Dile kolay tam 14 yıl 3.ligi bekledik. Her yıl Samsun Süper amatör ligde şampiyon lup 3.lige terfi müsabakaları oynamaya hak kazandık. Ya çeyrek finallerde, ya yarı finallerde ya da finalde 3.lige çıkma hakkını kaybettik. O yıllar 3.lige terfi müsabakalarının statüsü farklı ve 5 final maçı oyuyorduk. Yani 3.lige çıkmak çok meşakkatli bir yoldu.
 
Sonunda 2006-2007 sezonunda Samsun süper lig şampiyonu olduk ve 3.lige terfi müsabakaları oynamaya hak kazandık. İlk durak Rize Orada kurada bay çektik sonrada 2 rakibi geçtik. Yarı Finaller Ordudaydı. Önce Amasya Şeker sporu sonra şu an 3.ligde oynayan Trabzon Yalı sporu yenerek o meşakkatli yolu aşarak 3.lige merhaba dedik. 2008-2009 sezonunda yükselme grubu oynadık ve 1 golle 2.ligi kaçırdık. Seçim atmosferi olmasa beklide direk 2.ligdeydik. 1 ve 2 yıl derken iyi bir profesyonel lig tecrübesi edinmiştik.  Tüm tecrübelerden arınınca 3.ligde ki 3. yılımızda büyük imkanlara rağmen amatöre lige düştük. Olsun çıkarız dedik. Çünkü taraftarıyla, medyasıyla, belediye Başkanıyla verilen büyük destek hepimizi umutlandırıyordu. Yöneticilerimizde iyi niyetliydi. Ama spor ve futbol büyük tecrübe gerektiriyor. Pratiğin içinde olmayınca hatalarda sel gibi oluşabiliyordu.
 
Futbolun doğruları değişmez. Futbol Teknik, idari ve futbolcu kadrosunda istikrar, alt yapıya önem verip, alt yapıdan takımın içerisine çok sayıda o şehrin futbolcusunu sokmak, dışa yani dış transfere bağımlılığı en aza indirmek, kurumsallaşmak ve tesisleşmek gerektiriyor. Uzun soluklu kısa, orta ve uzun vadeli plan ve programları gerektiriyor. Futbolda mutlaka Squad ( Futbolcu izleme ekibine) ihtiyaç vardır. Bunu Kulüp kendi bünyesinde ki yerel teknik adamlarından oluşturmalıdır. Bu şekilde yetenekli, özellikli ve sporcu ahlakına sahip futbolcuları bulabilir ve çok daha az maliyetlerle takımınıza katabilirsiniz. Sadece getirilen teknik adamların paralı ve pahalı transferlerine de mahkum olmazsınız. Bu ekip çeşitli kategorilerde alt yapıya da futbolcu sağlayacaktır. Alt yapıya verilen özel önemle de her yıl kategorilerinden bir üst kategoriye futbolcularda çıkartmayı gerçekleştirecektir. Her yıl eski parayla trilyonları heba etmemiş olacağız. Çünkü başarıyı sağlamak trilyonlarla mümkün değildir. Garantisi yoktur. Futbolun yukarıda saydığımız doğruları başarıyı getirecektir. Günlük düşünceler Bafra’nın parasını sokağa atmak demektir. Kısa vadeli planların yanında mutlaka orta ve uzun vadeli planlar ve spor politikalarına ihtiyaç vardır.
 Spor özellikle futbol yöneticiliği çok farklıdır. İyi niyetli olmak, maddi ve manevi anlamda fedakarlık yapmak yeterli değildir. Futbolun asla torpili olmaz. Torpil olursa elinizde patlar. Teknik adam, futbolcu, genel kaptan, idari menajer, kulübün profesyonel anlamdaki görevlilerini seçerken arkadaş, dost, tanış, bu arkadaşa da şans verelim anlayışı sonuç vermez. Çünkü bu alanlar uzmanlık ister. Tecrübe, bilgi ve birikim ister. Yukarıdan aşağıya tüm bu yapılanmalarda ne kadar az hata yapılırsa başarı o kadar daha kolay olur. Hata sayısı artıkça başarı oranı da düşmeye başlayacaktır. Unutmayalım ki bilgi en pahalı ve değerli unsurdur. Bilgi olmazsa trilyonlar mirasyedi evladın yaptığı gibi uçar gider.
 
Şöyle bir bakalım:
 
Pek çok ilde olmayan tesislerimiz var, Stadımız var,
Ateşli ve coşkulu bir taraftarımız var,
Futbolu ve sporu seven sonsuz destek veren Belediye Başkanımız var,
İyi niyetli, temiz, çalışkan ve fedakar yöneticilerimiz var
Futbolcularımız En iyi spor malzemelerini kullanıyorlar,
Tüm ekip en iyi beslenme ve barınma şartlarına sahip,
Antrenmana özel tahsis edilmiş otobüsle gidiyorlar, Maçlara 1 gün önce en iyi imkanlarla gidiyorlar, En iyi otellerde kalıyorlar,
Kamplar en iyi imkanlara sahip, iklim şartlarına uygun şehirlerde ve otellerde yapılıyor,
Bafra’ya gelen her futbolcu ve teknik adam o ana kadar aldığı en iyi transfer parasını alıyor
Medya en iyi desteği veriyor,
 Bütün bunları hatırlatmakta fayda görüyoruz. Bütün bu mükemmelliklere rağmen:
 Neden düştük?
Neden  2yıldır 3.lige çıkamıyoruz?
 
Bu soruların cevabı bu yazının içinde zaten var.
 
200.000 Bafralıyı üzmemek, trilyonların uçup gitmemesi için başarının reçetesini başlıklar halinde tekrarlıyoruz.
 
- Kısa, orta ve uzun vadeli spor ve futbol plan ve programları somut olarak çok yönlü istişareler ile belirlenmeli ve kesinlikle yazılı hale getirilip, pratikte buna uygun hareket edilmelidir.
 
- Kulübün idari yapısı kurumsallaştırılmalıdır. Bilgi esas alınmalıdır. Buna uygun kişiler kulüp bünyesinde görev almalıdır.
 
- Alt yapıya özel önem verilmelidir.( Önem verildiğini özellikle belirtmeliyiz) önem vermeyi A takıma futbolcu yükseltme noktasına taşımalıyız. Mutlaka kamplara alt yapıdan en az 7-8 futbolcu getirmeli. Deneyim sahibi olmaları sağlanmalı. İçlerinden pek çoğu da A takımın kadrosunda kalmalıdır. Transfer edilen ve paralar verilen nice futbolculardan bizim alt yapımızda bulunan futbolcularımız çok daha iyidir. Bu şekilde transferde teknik adama ve dışa bağımlılık her yıl en aza indirilecektir. Kazanan bizim çocuklarımız olacaktır.
 
-  Yukarıda da izah ettiğimiz gibi Futbolda mutlaka Squad ( Futbolcu izleme ekibine) ihtiyaç vardır. Bunu Kulüp kendi bünyesinde ki yerel teknik adamlarından oluşturmalıdır. Bu şekilde yetenekli, özellikli ve sporcu ahlakına sahip futbolcuları bulabilir ve çok daha az maliyetlerle takımınıza katabilirsiniz. Sadece getirilen teknik adamların paralı ve pahalı transferlerine de mahkum olmazsınız.
 
- Tesisleşmeye önem verilmelidir.
 - Kulübün İdare heyetlerinin belirlenmesinde, tecrübe, bilgi unsurları belirleyici olmalı, kurumsallaşmaya uygun ( Tesisleşme, alt yapı sorumluluğu, muhasip, genel sekreter, federasyon ilişkileri, futbol şube sorumluluğu, basın sözcülüğü, hukuk sorumlusu, insan kaynakları sorumlusu, Diğer branşlar sorumlusu, başkan yardımcılıkları, kaynak sağlama görevlileri) gibi alanlara uygun yapıda idareci seçimlerine özen gösterilmeli.
 - Kulübün tek gelir kaynağı Bafra Belediyesi olmamalıdır. Tüm imkanları sadece belediye üstlenmemelidir. Bu rahatlık ve israfa neden olur. Takımımız Bafra’nın markası olacaksa kombine bilet, stat, forma ve tesislere reklam, federasyona projelere sunma, çekişliler düzenleme, bağışlar toplama gibi yeni kaynaklar oluşturulmalıdır. Şehir ve takım bütünleşmesi sağlanmalıdır.
 
Şimdi kimseye kızmanın sitem etmenin gereği yok. Suçlu aramak çare değildir. Biz yaptığımız hataları masaya yatırmalıyız. Suçlu değil hatalarımızı aramalıyız. Kriz değil çözüm üretmeliyiz. Koca Bafra spor bir maçla yıkılacak bunun altında kalacak bir kulüp değildir. Bütün bunlar aşılır.  TFF.1 lig (Bank Asya’ya,)  modern tesis ve statlara , kurumsallaşmaya, alt yapıdan milli futbolcular çıkartmaya kadar giden bir yolu sağlanır. Bu potansiyeller ve liyakatli insanlar ilçemiz de elbet de vardır. Yeter ki inanalım ve güvenelim.
 
Ama öncelikle bir süre herkes dinlemeli. Soğukkanlı olmalıyız. Sonrası kolaydır.
 Çünkü şimdi çok üzüntülüyüz. Kelimenin tam anlamıyla yıkıldık. Binlerce insanın gözyaşları sel oldu. Başta tüm imkanları seferber den Belediye Başkanımız  Zihni Şahin olmak üzere, kulüp başkanımız Hüseyin Çamaş, Kulüp yöneticilerimiz, her türlü desteği vermek için çabalayan belediye kadroları, büyük taraftarımız, Bafra içinde ki ve dışında ki tüm Bafralılar kısacası hepimiz hüzünlüyüz. Bunun tarifi imkansızdır. Bu psikolojik durum içerisinde bir değerlendirme yapmak ve kararlar almak hem doğru sonuçlar vermez, hem de sağlıklı bir yapıya ulaşmamızı engeller.
 
Ama Unutmayalım ki
 1930 Bafra sporun büyüklüğü oynadığı ligle ilgili değildir.
1930 Bafra spor
Şanlı tarihi,
Ateşli ve fedakar taraftarı,
Kırmızı Siyah forması
İlçesi,
Ve Halkı
ile zaten büyüktür. Her zaman büyük olacaktır.
Nice takımlar ve kulüpler geldi ve geçti. Ama Bafra spor 1 asırdır var. Sonsuza kadar devam edecektir. Bizim taraftarımız bunu “Cehennem buz tutana kadar BAAFRASPORLUYUZ “ diyerek en güzel şekilde ortaya koymuştur. Herkes biliyor ki ALLAH tarafından yaradılışı itibarıyla ateş olarak yaratılan cehennem asla buz tutmayacaktır.
 Bu bir geleceğe yazılmış Bafra spor sevdası yazısıdır. Bu sevda;  kuma, suya, duvara , tabela yazılmış,silinecek ve kaybolacak bir yazı  gibi değildir. Bunun adı  Bafra spor sevdasıdır.  Nesiller boyu sonsuz kadar kalplere yazılmıştır. Silinmesi ve kaybolması asla mümkün değildir.
ADMİN
A.D

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.