Öne Çıkanlar Samsun İYİ Parti Samsun Milletvekili Adayı İmren Nilay
banner797

Amasya Sevgi Festivali için gün sayıyor

Amasya Belediyesi tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenecek olan ‘Sevgi Festivali’ hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Yapılacak organizasyon ile turizmin canlanacağını söyledi.

‘TURİST CEBİNDE YABANCI PASAPORT TAŞIYAN KİŞİDİR’

Valilik ile birlikte UNESCO’ya müracaat yaparak, Dünya’ya açılmak için ilk adımı attıklarını belirten Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı açıklamasında şunları kaydetti;

“Bunun arkasından Amasya’mıza bir marka otel ile tanıştırmanın mücadelesini veriyoruz. Turisti buraya çağırmak öncelikle yatacak, barınacak yerini, turizm alanlarını ayarlamamız gerekiyordu. Amasya’mıza bir marka otelin gelebilmesi için büyük emek sarf ederek, kuruldan projemizin onayını aldık. Şehrimizin en büyük problemlerinden biri dışardan gelen misafirlerimizin gece burada ikamet edemeyişidir. Şimdi ben diyorum ki yarın bir gün anlaşmış olduğumuz Hilton otel için İspanya’dan uçak kalkacak, Merzifon hava limanına inecek, mesela Hollanda’dan kalkan uçak buraya inecek. Belki de ilerleyen zamanlarda yurt dışından gelen bu uçaklar sayesinde Merzifon hava limanımız da uluslararası bir hava limanına dönüşecek. Turist ve turizm nedir şehrimizde henüz bu kavram çözülmüş değil. Turist cebinde yabancı pasaport taşıyan, para taşıyan ve ülkemizde girişi çıkışı sınırlı olan şahsa denir.  Bu anlamda Amasya’mıza biz Avrupalıyı getirerek şehrimizi dünyaya entegre edilmesini sağlayacağız. Bunun için de tur ile gelen vatandaşlarımıza da eğlence yerlerimizi hazırlıyoruz. Önümüzdeki aylarda teleferik ’in ihalesini yapacağız. Ferhat ile şirin tepesinde eğlence merkezleri, aktivitelerimiz ve yeni tesislerimiz yer alacak. Bu anlamda biz turla gelene de turist gelene de imkan hazırlamış olacağız. Buradaki esas maksat Amasya’nın tanıtımı. Bu şehri tanıtamadıktan sonra buraya ne tur nede turisti getirme imkanı bulamayız. Onun için biz hem yerli hemşehrilerimize hem de yabancı misafirlerimize cazip yeni yeni rotalar oluşturmak için çalışıyoruz. Yeni sistemler geliştirip burayı turizmin önemli merkezi haline getirip şehrimizde bir milyon turist ağırlamamız lazım. Rabbim şehrimize coğrafyamıza muhteşem bir güzellik vermiş, dört mevsimi aynı anda yaşıyoruz. Ayrıca hoşgörünün merkezinde oturuyoruz. 14 medeniyete ev sahipliği yapmış bir şehirde açık hava müzesinin içerisindeyiz. Balığın suyun kıymetini bilmediği gibi bu güne kadar Amasyalımızda bu işin kıymetini bilememiş veya anlayamamıştır. Bizim bunun farkında olmamız, vatandaşlarımıza ve gençlerimize bunu anlatmamız gerekiyor” diye konuştu.

‘AMASYALILAR VE GENÇLER NE İSTERSE BEN ONU YAPARIM’

Gençlere esas anlatılması gereken konunun sevgi festivali olduğuna vurgulayan Başkan Sarı açıklamasının devamında;

“Ferhat ile Şirin aşkın ruhlardan ziyade fiziksel anlamda kişilerde de manevi huzurun yer aldığı bir şehrin adıdır. Hoşgörünün şehri olan Amasya’da gençlerimize çeşitli eğlenceler organize ederek, onların mutluluğu için mücadele ediyoruz. 11-12 Şubat’ta şehrimizde büyük bir eğlence hazırlıyoruz. Biz bunun adına Ferhat ile Şirin ‘Sevgi Festivali’ diyoruz. 14 Şubat Sevgililer Günü deyince ilk akla kadın-erkek sevgisi gelmesin. Annenin çocuğuna, kişinin Allah’a, doğaya,  sevgi olarak anlam kattığı 14 Şubat aynı zamanda Amasya’nın da fetih tarihidir. Evlatlarımız için bu şehri hazırlamaya çalışıyoruz. Bu şehrin gençleri başımın tacı. Gençler ne isterse, Amasyalı ne isterse ben onu yaparım. Festival programımızda Cuma akşamı Belediyemiz Şehzade Salonu’nda Türk Halk Müziği Konseri, 12 Şubat Cumartesi günü Amasya’nın kırk yıl evli kalan kırk çifti ile kahvaltı da bir araya geleceğiz. 40 yıllık muhabbetin güzelliği ile onlara baktığımızda kendimizi göreceğiz. Yine gün boyu fotoğraf çekim yerlerimiz, dilek yerlerimiz ve 6-7 alanda sokak konserlerimiz olacak. Aynı gün akşam Yavuz Selim Meydanı’nda Derya Uluğ Konseri ile eğleneceğiz. Türkiye’den birçok kanal bant yayını ve canlı yayınlarla konserimizi yayınlayacak. Programlarımıza 15 bin kişilik ikram hazırladık. Derya Uluğ hanımefendi belediyemizden hiçbir ödeme yapmadan bir arkadaşımızın jestiyle konser gerçekleştirecek.  Herkesi festivalimize davet ediyorum. Festivalimiz ile Amasya esnafımız canlanacak. En güzelini görmemişseniz, Amasya’yı görmemişsiniz demektir. En güzel sevdalar, en güzel muhabbetler Amasya’da olur. Osmanlı Fetret Devri’nde Amasya yeniden kurulmuş, Osmanlı işgal altındayken Gazi Paşa’nın teşrifiyle Cumhuriyet rejiminin felsefesi oluşturulmuştur. Amasya hem dini birliğin kurtarılmasına, hem devleti kurmaya vesile olmuştur. Bu şehir değişecek, bu şehir dönüşecek, bu şehir dünya ile entegre olacak” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
AmasyaSevgi Festivali
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.