Öne Çıkanlar Samsun Hüseyin Dündar
banner797

Erdoğan NATO ve Batı'ya sitem etti

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali hakkında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO ve Batı ülkelerine sitem etti. Erdoğan, "NATO, kararlı bir adım atmalı. Avrupa Birliği ve Batı ülkeleri de kararlı bir duruş sergilemedi" ifadelerini kullandı.

Putin'in emriyle Rus ordusunun Ukrayna topraklarını işgal etmesi tüm dünyanın gündemine oturdu. Ukrayna'nın her yerinde bombalar patlarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan bölgedeki gelişmeleri cuma namazı çıkışında değerlendirdi.

"CİDDİ VE KARARLI BİR DURUŞ SERGİLEMEDİLER"

Ukrayna'nın işgaliyle ilgili NATO, AB ve Batı ülkelerine sitem eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "NATO, kararlı bir adım atmalı. NATO'nun tavrı konusunda belirlediğimiz tavrımız konusunu onlara ilettik. Bugünkü toplantıda tüm liderlerin duruşunu görerek, biz de kendi duruşumuzu onlara açıklayacağız. Şu anda Avrupa Birliği ve Batı da ciddi, kararlı bir duruş sergilemedi" dedi.

"BOL BOL NASİHAT ÇEKİYORLAR"

"Hepsi bol bol nasihat çekiyorlar, bununla bir yere varmak kolay değil." diyen Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: "Atılan herhangi bir adım yok. Bugünkü NATO zirvesini, ne tür adımlar atılacak bunları konuşacağız. Bol bol nasihat çekmek, kınamak olmaz. Bu işi bir Hacivat-Karagöz cümbüşüne çevirmek olmaz. Zelenski'nin de ifadesiyle herhangi bir destek vermek yerine nasihat ediyorlar. Bu ne dostluğa ne dayanışmaya sığmaz."

"VATANDAŞLARIMIZI HAVADAN TAHLİYE ETMEK GÜVENLİ DEĞİL"

Ukrayna'da kalan Türk vatandaşlarının tahliyesi ile ilgili de bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dışişlerimiz her adımı atıyor. Havadan taşıma güvenli değil. Karadan daha güvenli. Bu konuda oradaki vatandaşlarımızın büyükelçi ve başkonsolosluğa müracaat etmeleri yönünde açıklama yaptık." ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.