Öne Çıkanlar Samsun İl Jandarma Komutanlığı
banner798

18 Mart'ta Çanakkale kahramanları anıldı
Hava Harp Okulu'nda 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101'inci yıl dönümü nedeniyle bir anma programı düzenlendi.

Programa, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Hasan Küçükakyüz, Hava Harp Okulu Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Fethi Alpay ile öğrenciler ve hava harp okulu personelinin katıldı. Çanakkale Zaferi'ndeki kahramanlıkların anlatıldığı programda harbiyeli öğrenciler sergiledikleri tiyatro oyunları, şiir ve müzik dinletileriyle kahraman şehit ve gazileri andı.

ŞİİR VE MÜZİKLE DESTANI DİLE GETİRİLDİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan anma programında, harbiyeliler okudukları şiirlerle ve destanı Wonodds anlatan türkülerle duygulu anlar yaşattı. Kazakistan uyruklu 2. sınıf öğrencisi Bekzhan Zhumagaliyev'in okuduğu, Kazak Türkleri edebiyatının önemli şairlerinden 'Magcan Cumabay'a ait bir şiir salondan büyük alkış aldı.

SEYİT ONBAŞI, CANLANDIRILDI

Harbiyeliler, oynadıkları 'Bir Destandır Çanakkale' adlı tiyatro oyunuyla da kahramanlık hikayelerini canlandırdılar. Çanakkale Zaferi'nin en destansı olaylarından Seyit Onbaşı'nın tek başına 215 kilogram ağırlığındaki top mermisini sırtlayarak top kundağına yerleştirdiği ve Fransız zırhlısı Ocean'ı batırdığı o anların sahnede canlandırılması ise ilgiyle izlendi.
Programın sonunda ise öğrencilerin resim ve ebru sanatıyla yaptıkları tablolardan oluşan sergi gezildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.