Öne Çıkanlar Samsun İnşaat Fuarı ahmet demircan
banner797

Fransa Türkiye'ye karşı harekete geçilmeli

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin'in Türkiye'nin Fransa'nın içişlerine karışmaması gerektiğini söylemesinin ardından Fransa Ticaret Bakanı da, Avrupa Birliği'nin (AB) bir sonraki zirvesinde Türkiye'ye karşı adım atmak zorunda olduğunu söyledi.

Bakan Franck Riester milletvekillerine yaptığı konuşmada, "Bir sonraki Avrupa Konseyi toplantısında, kendi çıkarlarını ve Avrupa değerlerini daha iyi korumak için Avrupa, Türkiye ile güç dengesini güçlendirmesini sağlayacak kararlar almak zorunda kalacak" dedi, ancak detay vermedi.

Avrupa Konseyi bir sonraki toplantısını 10-11 Aralık'ta Brüksel'de gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fransız mallarının boykot edilmesi çağrısının ardından, İçişleri Bakanı Darmanin de, France Inter Radyosu'na yaptığı açıklamada Türkiye ve Pakistan'ı kast ettiğini söyleyerek, "Fransa'da olanlara dış güçlerin karışması, her birimizi şoke etmeli" dedi.

Fransız bakan "Türkiye Fransa'nın içişlerine karışmamalı" diye de ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.