banner797
Listenecek Çok Şey Var,Takıldığımız Şeye Bak…
 
Bafra İlçesinde son günlerde tek bir haber konuşulmakta,konuşulan haber ise “UTANÇ LİSTESİ” sadece Bafra’da mı konuşuluyor bu haber tabiî ki hayır…Ulusal ajanslara bile bu habere uzun uzun yer verip,herkes kendine malzeme çıkarmakta….Haberin içerini bilmeyen okuyucularımızı aydınlatmak adına kısaca haberin içeriği hakkında biraz sizleri bilgilendirelim,”
,
“Bafra İlçesi'nde bir eğitim skandalı yaşandı! Bafra Müftülüğü, "Kutlu Doğum Haftası" nedeniyle, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yardıma muhtaç öğrencilerin listesini istedi. Bunun üzerine harekete geçen Milli Eğitim Müdürlüğü, ilköğretim okullarında okuyan 468 yardıma muhtaç öğrencileri, liste halinde hazırladı. Fakat Müftülüğe verilecek liste, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevlileri tarafından resmi internet sitesinde de yayınlanınca ortalık iyice karıştı.”
 
Ne Bu Şiddet Ne Bu Celal…
 
www.BafraGazetesi.com  olarak haberi bizler okuyucunda derinden düşüncelere kapıldık. Yapılan haberin içerine bakıldığında doğru olmadığını inanın bizde kendisi kadar biliyoruz…Ama Bu haberi çıkaran meslektaşımızın davranışını çok ilginç bulduk.Haberi çıkaran yayın kuruluşu kimse ,sanırım kendisi Bafra’da yaşamıyor, uzayda yaşıyor…Yada kendisi Bafralı değil…Ulusal basına kadar bu haberi abartıp süsleterek malzeme haline getiren şahıs acaba neyi amaçladı.Önüne gelen prim yapmak için Bafra’nın sırtına kamçıyı hep vuruyor…Bu ilke haline getiren ve kendini gazeteci olarak gören esnafın içinden fırlayan GENÇ BEYİN olan bu arkadaşımıza “NE BU ŞİDDET NE BU CELAL” demekten kendimizi alamıyoruz.
 
Bizde Okuyucularımıza Soruyoruz…
 
Siz okuyucularımıza şunu sormak istiyoruz,”Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün bu davranışı yapmasında kasıt sizce olabilir mi?”Bizce olamaz!Tarafsız Doğru Haberin Tek Adresi olarak ilkeli yayın ahlakımıza leke sürmeyecek bu tür haberlere hiçbir zaman yer vermedik…Yer vermediğimiz gibi de yanlışı gördüğümüz zaman doğruluğun yanında olmayı kendimize prensip edindik.Bu amaçla az çok bu kurumda çalışan eğitimci arkadaşlarımızın tamamını tanımasak da niyetlerinin kötü olacağını düşünmüyoruz…O vesile ile o arkadaşların böyle bir olaya art niyet yaparak imza atacaklarına inanmıyoruz…Çünkü burası özel kurum değil devlet dairesidir…
 
Çamur At İzi Kalsın…
 
Hani derler ya “ÇAMUR AT İZİ KALSIN” diye…Kardeşim izi kalsın da Bu iz nasıl Bafralının ve kurumunun üzerinde kalksın…Bafra’yı yapılan haberlerle kirletmeye ne hakkın var…Yapılan yanlış değil,Olayın abartılarak ulusal basına geçilmesini gerçekten anlamsız buluyoruz.İnsanları ve kurumları lekeleyerek bir yere varılmayacağını biz kendisi kadar çok iyi biliyoruz…Basın yayın ilkelerinden kendisine bir kaçını hatırlatmak istiyoruz.”Madde-3- Bir kamu müessesesi olan gazetecilik mesleği, ahlaka aykırı özel amaç ve çıkarlara alet edilemez. Madde-6- Soruşturulması gazetecilik olanakları içinde bulunan haberler, soruşturulmaksızın veya doğruluğuna emin olunmaksızın yayınlanamaz.
 
Danışmak Gerekmez Mi?
 
www.BafraGazetesi.com olarak bu haberi yapan arkadaşın kurum amirine danışmadan,kesin saldırmak adına yapılan bir haber olduğuna inanıyoruz.Yapılan haberde kendisinin amacına ulaşamadığı gibi kamuoyunun da takdirini toplayamayacağına inanmıyoruz.
 
Bafra’nın Lekelenmesine Göz Yumuyorsunuz!
 
Bu haberden sonra İlçe Eğitim Müdürünün yaptığı açıklamasında” İsim listesinin sitede yer aldığından haberi olmadığını söyleyerek, "Ben görmedim. Arkadaşlar böyle bir şey yaptıysalar şık olmamış doğru değil. Ama bir art niyet olduğunu da düşünmüyorum.” Diyerek gereken cevabı da vermiştir.”Bizlerde bu yazımızdan sonra haberi yapan arkadaşın vicdanına değil,kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz.KİMSENİN BU TÜR HABERLERLE BAFRA’NIN İSMİNİN LEKELENMESİNE DE GÖZ YUMMUYORUZ.Bafra küçük bir ilçe değil Bafra KARADENİZ’İN en büyük ilçesidir.Onun için yapılan her haberin GAZETECİLİK AHLAKINA ,BAFRA’NIN VE BAFRALININ yararına yapılmasından yanayız. Saygılarımızla…
 
(ADMİN)
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.