Öne Çıkanlar Samsun İl Jandarma Komutanlığı
banner798

Aşı,28 gün ara ile 2 toz uygulanacak

Pekin’den 17 konteynerle THY uçağına yüklenen 3 milyon doz Çin aşısı dün sabah Esenboğa Havaalanı’na indi.

Hemen uluslararası standartlardaki soğuk hava deposuna kaldırılan aşılardan örnekler alınarak analize gönderildi.

Aşı gündemiyle toplanan Bilim Kurulu sonrası yazılı açıklama yapan Sağlık Bakanı Koca ise “Salgının hızının yavaşlamış olması da göz önüne alınarak inaktif aşının 28 gün ara ile iki doz olarak yapılması uygun bulunmuştur” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yazılı açıklamasında aşıların dün sabah Esenboğa Havalimanı’na iniş yaptığını, buradan sıcaklık kontrol sistemi, jeneratör ve yedek sistemler bulunan Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Aşı ve İlaç Deposu’na nakledildiğini anlatarak “Ürünler Bakanlığımızın deposuna geldiğinde bu sıcaklık kayıt edici cihazlar kontrol edilmiş ve sonrasında ürün kabulü yapılmıştır. Aşılardan rastgele örnek olarak alınan numuneler, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) Laboratuvarları’na sevk edilerek analiz süreci başlamıştır. Olumlu bulunması durumunda TİTCK tarafından Acil Kullanım Onayı verilecektir. Bu süreçte aşılar, Bakanlığımıza ait iklimlendirme özelliğine sahip özel tasarlanmış araçlarla il depolarına dağıtılacaktır.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
AşıKoronavirüs
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.