Öne Çıkanlar Samsun Hüseyin Dündar
banner798

Bafra'da satranç turnuvasına katılım büyük

Bafra Belediyesi, bu yıl üçüncüsü düzenleyen Satranç Turnuvası Bafra Ali Kale Turistlik Tesislerinde devam ediyor.

Bafra Belediyesi ev sahipliğinde, Türkiye Satranç Federasyonu’nun koordinasyonunda, Samsun Satranç İl Temsilciliği ve Bafra Satranç İlçe Temsilciliği desteği ile yapılan Satranç turnuvası müsabakaları bu günde devam etti.

Kayıtlı federasyon sitesi üzerinden, 525 kişi yarışıyor, Bafra Belediye, Spor müdürlüğü tarafından 9-10-11 Haziran tarihlerinde 3’üncü geleneksel satranç turnuvası tertip edildi.

Katılımcıların birçoğu Türkiye’nin her tarafından iştirak etti.

5 Kategoride yapılan müsabakalar 8 yaş, 10 yaş, 6 grubu, 14 yaş 6 grubu, B açık kategori ve A açık Kategori olarak tertip edildi.Turnuvada 19 tane hakem görev yapıyor.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Satranç turnuvası dün, bu gün ve yarın son bulacak olan turnuvamızın geleneksel olarak 3’üncü, pandemi döneminde yaptığımız sanal ortamda beraber bu yıl dördüncüsünü yapıyoruz, ciddi bir katılım var, geçen yıl 400 civarındaydı, bu yıl ise 525 kişi katılım sağladı. Karadeniz bölgesinin en büyük Satranç turnuvası olduğunu çok rahatlıkla söyleyebiliriz, Türkiye’nin her noktasından katılım oldu. Karadeniz’in değişik illerinden katılım var, Ordu, Trabzon, Kastamonu, Giresun var. Diğer bölgelerimizin illerinden Adana, İstanbul, İzmir olduğu gibi yurt dışından Azerbaycan’dan katılım olduğunu kaydetti.

Başkan Kılıç, Gelen yarışmaların içinden ciddi derecede ödül almış, milli sporcularımız var. Bu turnuvayı geleneksel hale getirdik, bundan sonrada devam ettireceğiz, önemli olan bölgemizi bu tür faaliyetlerle tanıtmak, Bafra’ya yurdun her tarafından gelen sporculara, velilere, Bafra’nın güzelliklerini, sosyal yönlerini, kültürel yönlerini gösterip misafirperver olduğumuzu göstermektir. Gelen sporcular arasında Bafra’nın satranç turnuvasının uluslar arasında olması yönünde talepler geliyor. İnşallah önümüzdeki sene içerisinde bunu da değerlendirmeye alacaklarını söyledi.

Satranç Turnuvası yarın son bulurken, katılımın da yüksek olduğu öğrenildi.

Anahtar Kelimeler:
BafraSamsunSatranç
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.