Öne Çıkanlar DEAŞ operasyonu Remax
banner797

Bafra'da Uluslararası Tütün Çalıştayı düzenlenecek

Tosuner, gazetecilere yaptığı açıklamada, göreve geldikleri günden bu yana pek çok projeye imza attıklarını söyledi.

Bafra ve ovaları için ne gerekiyorsa yapmaya devam ettiklerini dile getiren Tosuner, "10 Haziran'da Uluslararası Tütün Çalıştayı'nın ikincisini düzenlemek için Ankara'da bakanlık ile görüşerek çalışmayı başlattık. Hedefimiz Bafra Ovası'nda daha fazla tütün üretip daha fazla ihracat yapmak, ülke üreticimizin önünü açmak ve tütün satışını yapan üreticilerin hepsini Bafra'da bir araya getirmek." dedi.

Türkiye Tütün Üretim ve Pazarlama Kooperatifleri Birliği Genel Başkanı Şeyhmuz Solgun da  dünyada tütün alımı ve satışını yapanların hepsini Bafra'da bir araya getirmek istediklerini anlattı.

Türkiye'de yetişmeyecek tütün çeşidi bulunmadığını vurgulayan Solgun, şöyle devam etti:

"Ege'mizin ayrı toprak özellikleri, Karadeniz'in ayrı güzelliği var. Akdeniz'in, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yine öyle. Arazi sahipleri metropollere göç etmiş, köyleri bırakmış. Köylerimizi boşaltırsak bugün tütün bitecek, yarın buğday, mısır, arpa. 102 bin ton tütün ithalatımız var. 658 milyon da ülkemizden gitmiş. Türkiye'nin 26 ili 113 ilçesinde 2 bin 301 köy ve mahallesinde yaklaşık 70 bin tütün üreticimiz bulunuyor. 70 bin üreticimiz bu yıl 82 bin ton tütün vermiş. 48 ülkeye 53 bin ton, 383 milyon dolarlık ihracat yapılmış."

Solgun, Tütün Çalıştayı'nın ilkinin geçen yıl Muş'ta yapıldığı kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.