Öne Çıkanlar DEAŞ operasyonu KûtülAmâre Zaferi
banner798

Bafralı çiftçilere tohum desteği

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanının ve Bafra Kaymakamı katılımları ile Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı 'nın birlikte yürüteceği 2022 yılı ‘’Yem Bitkileri Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi’’ toplantısı yapıldı.

Türkiye yem bitkileri ekim alanı 2.261.000 ha, üretim 61 milyon ton Samsun ili yem bitkileri ekim alanı 582.000 dekar alanda 450.000 ton üretimü Türkiye geneli 18 milyon büyükbaş, 184 bin manda, 48 milyon küçükbaş varlığıü Samsun ilinde 376 bin büyükbaş, 229 bin küçükbaş, 27 bin manda varlığıü Ülkemiz kaba yem ihtiyacı 90 milyon ton (ihtiyacı karşılama oranı %38)ü İlimiz kaba yem açığı 1 milyon ton (ihtiyacı karşılama oranı %30)ü

Yem Bitkisi Ekim Alanını Artırma Çeşitlendirme ve Geliştirme Projesi,Kalite ve verim yönünden üstün vasıflı yem bitkileri tohumluğunun çiftçilerin istediği zamanda ve yeteri miktarda tedarik edilmesi, hayvan besleme açısından büyük önem taşımaktadır. Proje ile sertifikalı tohum kullanımının yaygınlaştırılması, kaba yem açığının azaltılması ve daha kaliteli kaba yem elde edilmesi, yem bitkileri yetiştiriciliği hakkında da bilgi ve beceri seviyeleri artış sağlanmış olacak.Projemiz ile ilçelerimizde yaklaşık 4.530 çiftçiye 18.450 dekar alanda yem bitkisi ekilişi desteği sağlanmış olacak. Proje Hedefi,Bu proje ile kaliteli kaba yem üretimi sağlayarak, hayvan ve hayvansal ürünlerde artış hedeflenmektedir.

Yem bitkileri yetiştiriciliğinin teşvik edilerek bölge ve ülke hayvancılığının geliştirilmesi sağlanacaktır. Paydaşlar : Samsun İli tüm ilçelerinde büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan ve bu yetiştiricilik süresince yem bitkilerine ihtiyaç duyan çiftçilerimizdir. Proje Bütçesi olarak, 2.947.385 TL dir. ( % 60’ı Belediye Bütçesi + % 40’ı Katkı Payı) Desteklemeler, 42 ton silajlık mısır, 7 ton yonca, 5 ton korunga tohumu olmak üzere toplam 51 ton verilecektir.

’Yem Bitkileri Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi toplantısına, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam,Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen,Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç,siyasi parti temsilcileri,oda başkanları ve çiftçiler katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.