Öne Çıkanlar DEAŞ operasyonu KûtülAmâre Zaferi
banner797

BAT Sigara fabrikasında işçiler işten atıldı

Samsun'un 19 Mayıs İlçesi'nde bulunan BAT Sigara Fabrikası'nda Tek Gıda-İş Sendikası'na üye 9 işçi, 'maaş iyileştirmesi' istedikleri için işten atıldı.

Samsun TEKEL'in özelleştirilmesiyle İngiliz şirketi British Amerikan Tobacco'ya devredilen Ballıca Sigara Fabrikası'nda kötü çalışma koşullarına itiraz edip, ücretlerinin iyileştirilmesini isteyen Tek Gıda-İş Sendikası üyesi işçiler, 'performans' bahanesiyle işten atıldı.

Fabrikayı terk etmeyen işçiler, eylem yapmaya başladı.

Tekel’de çalışan Kadrolu işçiler fabrika binasında gece gündüz eylem yapıyorlar.

Bir aile gibi 14 Yılıdır burada çalışmakta olduğunu ifade eden Murat Sözen,”Kardeş gibi, bir aile gibi birliktelik oluşturup, işimize sahip çıkarak 14 yıldır bu günlere geldik. İçeride iş verenin performans sistemi adı altında, baskı uygulamaları yaparak verimliğimizi ölçme sistemi adı altında,moping uygulama yöntemine gidilerek karşılıksız olarak iş hakkımızı fes etmişler,Bizler çalışanlar olarak sorumluluklarımızı ve görevlerimizi ayrıyetten isteklerimizi yöneticilerimize iletmemize rağmen, yöneticilerimiz bunlara kayıtsız kalarak bizim çalışmalarımızı göz ardı ederek iş hakkımızı sonlandığını ifade etti.

Murat Sözen;”Biz Tek Gıda İş Sendikası üyeleri olarak sahipsiz bırakıldık. Bizler evimize ekmek alın terimizle kazandığımız ekmeğimizi çocuklarımıza götürmek istiyoruz. İşimizin iadesini, koşullarımızın iyileştirilmesini talep ediyoruz.” Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.