Öne Çıkanlar Koronavirüs kılıçdaroğlu
banner798

CHP'li Türkel açıklamada bulundu

Biz Cumhuriyet Halk Partisi’nde siyaset yapmanın, görev yapmanın memlekete hizmetin en kıymetli en onurlu yolu olduğuna inanan yıllardır partimizle çeşitli görevleri yürütmüş bir parti neferiz. Partimizin kongreler süreci kapsamında ilçe kongrelerimizi tamamladık ve önümüzdeki pazar günü saat 10:00’da Atakum Belediyesi Vedat Türkali Eğitim, Sanat ve Kültür Merkezi’nde 38. Olağan il kongremizi gerçekleştireceğiz.

Yıllardır örgütümüzün çeşitli kademelerinde çok kıymetli görevlerde bulunduk. Partimizin ve halkın iktidarı için emek verdik mücadele verdik 3,30 yıldır da il başkanlığı görevimi büyük bir onurla yürütmekteyim. Görevi devraldığımız günden bu yana gece gündüz mahalle mahalle, ilçe ilçe, sokak sokak Samsun’un her karışında siyaset yaptık. Yazılmış gündemlere değil Samsun’da gündem yarattık. Esnafımızın, emeklimizin, emekçimizin, çiftçimizin sorunlarını her platformda dillendirdik sıkıntılarını dertlerini takip ettik yanlarında olmaya çalıştık. Samsunlu hemşerilerimizin derdi derdimizdir anlayışıyla evimizden, çocuğumuzdan, işimizden, gücümüzden fedakârlık ederek 3,30 yıl boyunca maddi manevi bir sürü fedakârlıklarla bu onurlu görevi yürütmeye çalıştık.

Cumhurbaşkanlığı seçimine daha iki yıl önceden hazırlanmaya başladık. Üyemiz olmayan mahallelerin tamamına üye kaydettik sıfır boş sandık hedefini bundan iki yıl önce koyduk ve 2023 Cumhurbaşkanlığı seçiminde Samsun’da ilk defa %100 oranında sandıklara sahip çıkıp akşam 9:30 itibari ile ıslak imzalı tutanaklarımızın tamamını sistemimize girmiş olduk, çok emekler verdik, çok hayaller kurduk, çok mücadele verdik. Lakin almış olduğumuz yanlış kararlar atılmış olunan yanlış adımlardan ötürü seçimi kaybettik. Seçim sonuçlarını değerlendirdiğimizde gördük ki Genel Merkezimiz ve altılı masa dediğimiz organizasyon yanlış kararlar vermiş yanlış adımlar atmış milletvekili listelerini belirlemekte yanlış yapmış. Vatandaşa dokunacak söylemler geliştirmekte yanlış yapmış, altılı masayla alınan kararlar noktasında yanlış yapmış ve bu kararların tamamını alırken örgüte bize sormamış.

Ülkede çocuklarımız yurtdışına göçmek için sıra beklerken, ekonomi duvara dayanmışken, ülke bitmişken tek adam Recep Tayyip Erdoğan Ülkenin üzerinden silindir gibi geçmişken her şey müsaitken iktidar olamadıysak bu muhalefetin suçudur, bu Cumhuriyet Halk Partisi’nin suçudur.

Yanı sıra üzülerek izlemekteyiz ki; seçimi kaybettiğimiz günden bu zamana Genel Merkezimiz bir özeleştiri vermedi. Vatandaşımızın karşısına çıkıp neden seçimleri kaybettiğimizle ilgili, bizlerin karşısına çıkıp eksiklerimiz yanlışlarımız ve çözüm önerilerimizle ile ilgili bir anlatım da bulunmadı. Hiçbir şey olmamış gibi davranılıyor, sanki Tayyip Erdoğan bizi yeniden yenmemiş gibi davranılıyor, sanki seçim kaybetmemişiz gibi davranılıyor. Buda bizim ağrımıza gidiyor.

Ben Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Fatih Türkel olarak bu vurdumduymazlığa katlanamıyorum.Ben bu partinin evladı, üyesi neferi olarak partimizde aynı anlayışla yapılan yanlışlar devam ederek, eksik kararlar alarak hiçbir şey olmamış gibi davranılarak siyaset yapılması benim onuruma dokunuyor.Dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi’nin acilen hemen siyaset anlayışını gözden geçirmeye ve değişime ihtiyacı vardır. Bu değişimin de olmazsa olmazı başlangıç unsuru lider değişimidir, peşine tüzük değişikliğidir, peşine yönetmelikler değişikliğidir.

Ben Cumhuriyet Halk Partisinin bir neferi olarak bu değişiklik de ve değişim de öncülük etmek için partimizi iktidara taşımak için hangi görev verilirse, nerede dur derse üyelerimiz orada durmayı ya da; hazır olmakla birlikte Samsun il ilçe örgütlerimiz ve delegasyonumuz eğer bana derse ki Fatih başkan değişime Samsun’da öncülük et, önderlik et, yerel seçimlere motivasyonla girelim önce partimizi değiştirelim sonra Türkiye’yi değiştirelim derlerse ben de Cumhuriyet Halk Partisi il başkanlığına aday olurum demiştim ve ilçe örgütlerimizin ve çok kıymetli üyelerimizin bu anlamda ki yaklaşımlarını da dikkate alarak Cumhuriyet Halk Partisi il başkanlığına tekrar aday olduğumu sizlerle paylaşmak isterim.

Türkiye değişecekse CHP değişmelidir.Aynı şeyleri yaparak farklı sonuçlar bekleyemeyiz eğer biz kaybedenleri değiştirmezsek kazanan kazanmaya devam edecektir diyor büyük bir umutla büyük bir inançla hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Fatih TÜRKEL

CHP Samsun İl Başkanı

Anahtar Kelimeler:
SamsunChpFatih Türkel
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.