Öne Çıkanlar DEAŞ operasyonu Bafra GSK Atıcılarından başarı
banner798

Dr.Kamil Furtun’u Özlemle Anmaya Hep Devam Edeceğiz

Basına ve Kamuoyuna;

Altı yıl önce, hemen şuracıkta, değerli meslektaşımız, şu an Samsun Tabip Odası başkanı Dr. Funda Furtun’un biricik eşi, Taylan’ın babacığı Dr. Kamil Furtun, vahşi bir saldırıyla, görevinin başındayken katledildi. Bizler, hepimiz gülen yüzümüzü kaybettik.

Dr. Kamil Furtun, o tarihten itibaren sadece bizim Kamil abimiz , bizim acımız olmadı. Sağlık çalışanına karşı şiddet mücadelesinde ete kemiğe bürünmüş bir sembol haline geldi Dr. Kamil Furtun.

Altı yıl önceydi.

Dr. Kamil Furtun şifa dağıttığı ve şimdi kendi adıyla anılan bu hastane binası koridorunda saldırıya uğradığında. Bizler o günde söylemiştik. “Unutmayacağız, unutturmayacağız”.

Şimdi yine aynısını söylüyoruz. “Unutmadık, Unutturmayacağız.”

Ne var ki, o tarihten bu yana devleti yöneten mevcut iktidar sağlık çalışanına şiddeti önlemeye yönelik tüm uyarı ve önerilerimize kulak tıkadı. Bizler görevlerimiz başında, dövülmeye, sövülmeye, ölmeye devam ettik.

Misyonu “yaşatmak” olan meslek sahibi bizler, her sabah işimize giderken çocuklarımızla, ailemizle, sevdiklerimizle sessizce vedalaştık. Her an görevimizin başında şiddete uğrayabilir ve bu sevdiklerimizi son görüşümüz olabilirdi çünkü…

Bizleri korumakla yükümlü devlet erkini kontrol eden mevcut iktidar sağlıkta şiddeti önlemek, tedbir almak yerine sağlıkta şiddeti körükleyen, kışkırtan politikalarını sırf popülist olmak adına devam etti.

Kutuplaştırma, ötekileştirme zihniyetinin bir sonucu olarak şiddet münferit olmaktan öte politik ve toplumsal bir olgu haline geldi maalesef. Ne yazık ki hala devlet erkinin en tepesinde dahi öfke ve şiddet dili hakim. Bu nedenle bugün, medeniyetlerin beşiği Anadolu coğrafyası tamamen basiretsiz yönetim sebebiyle şiddet sarmalında acı çekmektedir.

Pandemi sürecinin yönetilememesi, salgından başarı hikayesi çıkarmaya yönelik algı çalışması şiddet dahil ülkede her türlü durumu daha da kötüleştirdi.

Maalesef şiddet her yerde. Öyle ki son zamanlarda üzüntü ve kaygıyla takip etmekteyiz ki şiddet ve şiddetin temsilcileri yurttaşlarını korumakla yükümlü devlet aygıtının derinliklerine kadar işlemiş.

Şiddet ortamına huzurumuzu ve dahi canımızı feda etmemek adına bu ülkenin aklıselim yurttaşları olarak bir çok talebimiz var. Her fırsat ve durumda Samsun Tabip Odası ve TTB olarak önerilerimizi çekinmeden, korkmadan ortaya koymaktayız. Bu sebeple de halkımız nezdinde güvenilir bir örgüt olmanın gururunu yaşıyoruz.

Dr. Kamil Furtun’un altıncı yıl anmasında sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet bağlamında tekrar ifade ediyoruz; Sağlık çalışanları şiddete kurban verilmesin diye daha etkin bir sağlıkta şiddet yasasına ihtiyacımız var. En son çıkarılan ciddiyetten uzak, dostlar alışverişte görsün tarzıgirişimciklerin bu şiddeti önlemediği apaçık ortadadır. Meclisten geçen sağlıkta şiddet yasası etkisizidir ve taleplerimizi karşılamamaktadır. Tüm sağlık çalışanlarının can güvenliğini korumak üzere çıkarılacak etkin bir şiddet yasası en önemli taleplerimizdendir. Bu talebin takipçisi olacağımızı tüm kamuoyuna büyük bir kararlılıkla ifade etmek istiyoruz.

Son olarak Dr. Kamil Furtun nezdinde gerek şiddet gerekse pandemi sebebiyle kaybettiğimiz tüm meslektaşlarımızı saygıyla, minnetle ve özlemle anıyoruz.

UNUTMADIK… UNUTTURMAYACAĞIZ…

DR.KAMİL FURTUN’U ÖZLEMLE ANMAYA HEP DEVAM EDECEĞİZ…

SAMSUN TABİP ODASI

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.