Öne Çıkanlar Remax Balık Fiyatları
banner797

Kıbrıs Gazisi Atom Saldırısını kınadı

Samsun’un Bafra ilçesinde Muharip Gaziler Bafra temsilcisi, Kıbrıs Gazisi Rahmi Şahin, 6 ağustos 1945 yılında Japonya’nın Hiroşima kentine atılan atom bombasının 78. Yıl dönümünde ABD'yi kınadı.

Kıbrıs Gazisi Rahmi Şahin Bafra Asr-i Mezarlıkta bulunan Şehitliği gezerek kabir ziyaretinde bulundu ve dualar okudu.

Kıbrıs Gazisi Rahmi Şahin, "Bugün 6 ağustos 1945 yılında Japonya'nın Hiroşima kentine atom bombası atışılışının 78. Yıl dönümünde 140 bin kişinin üzerinde kişi hayatını kaybetti." Dedi.

Dünyada en büyük insanlık ayıbının işlendiği bugün olduğunu söyleyen Kıbrıs Gazisi Rahmi Şahin,” Büyük devletlerin kendini göstermek için Japonya nın 1945 de Amerika uçak filosu Pearl Harbor uçak gemisini batırdığı ima edilerek 6 ağustosta Hiroşimaya atılan Atom Bombasına verilen isim ‘koca oğlan’ (big boy) 8 Ağustos Nagazaki’ye atılana ise ’Şişman adam’ (Fat Man) diye isimlendirdiklerini" söyledi.

Kıbrıs Gazisi Rahmi Şahin,” Atom bombası insan hayvan ve haşarata karşı yakıcı yıkıcı bir güce sahip NBC (Nükleer Biyolojik ve Kimyasal) içeren silahı tereddüt etmeden kullanıp bir dakika gibi kısa bir zaman diliminde 140.000 kişinin ölümüne ve bir o kadar kişinin de yaralanmasına sebep olmuştur.” Dedi.

Kıbrıs Gazisi ve Muharip Gaziler Bafra temsilcisi Rahmi Şahin bir anısını paylaştı;

Rahmi Şahin, “Çocukluk yıllarımda tütün dizerken radyo dinliyorduk. Günlerden 6 Ağustos Radyoda haberleri veriyordu. 1965 yılları arasında yaşamış olduğum anım beni derinden etkilemiştir. Rahmetli amcam 1. Kafile Kore gazisi Refik Şahin ile tütün dizmekteyken Radyodan haberleri dinlemekteydik. 6 Ağustos Hiroşimaya Atom bombası atıldığı söyleniyordu. Bu bombayı atma izni veren Amerikan Başkanı Henry Truman’a sorulan soruda Atom Bombası atma izni verdiğine pişman mısın, değimlisin? sorusuna değilim cevabının üzerine nedeni sorulduğunda öyle olmasaydı, daha çok insan ölecekti cevabını veriyor. Ben Rahmi Şahin 12 yaşlarında çocuk idim. Kore gazisi amcam tütün dizme iğnesini yere atıp vay be adam  140.000 kişiyi öldürüp halen pişman olmadığını söylüyor. Yıllar sonra bile her 6 Ağustos geldiğinde Bu anıyı hatırladığını” söyledi.

Japonya’nın Hiroşima ve Nagazaki kentlerinde ölen insanların Muharip Gaziler Bafra temsilcisi Kıbrıs Gazisi ve Lengerli Muhtarı Rahmi Şahin,” Acılarını paylaşıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımıza saygı, sevgi ve hürmetlerimi sunarım.” Şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
SamsunBafra
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.