Öne Çıkanlar Remax fuhuş
banner797

Sandıkçı müteahhitleri yatırıma davet etti

SİMDER tarafından yapı sektörünün paydaşlarıyla şehrin yöneticilerini buluşturmak üzere düzenlenen programların son konuğu Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı oldu. Dernek binasında yapılan programa katılan Başkan Sandıkçı, ilk olarak SİMDER Kurucu Başkanı Yunus Güney ile makamında görüştü. Ardından SİMDER üyeleriyle bir araya gelinerek kahvaltı yapıldı. Programda Güney ve Sandıkçı katılımcılara hitap etti.

SİMDER Kurucu Başkanı Yunus Güney, “İbrahim Sandıkçı sektörümüzü çok iyi bilen, etüt eden, sektörün sorunlarına vakıf olan çözüm üreten birisi. İnşallah kendisi hem belediye çalışmaları hem de sektörle ilgili, konut arzıyla ilgili bir takım önerileri var bunu ifade edecek. Son aylarda sektörle ilgili çok ciddi çalkantılar, çok ciddi değişiklikler yapılıyor. Hepinizin malumudur. Konut arzının belli bir seviyeye gelmeden, belli bir seviyede konut arzı gerçekleşmeden konut fiyatlarının piyasaya uyum sağlayabileceğini düşünmüyorum. Bunun içinde yapı sektöründeki girdilerin belli bir sınırda tutulması, belediyelerin de ısrarla ve ısrarla çok acil arsa üretmeleri gerekiyor. Arsa maliyetlerinin bina üzerindeki yükünün yüzde 20 - 25’lere gelmesi gerektiğini düşünenlerden biriyim” dedi.

Sözü alan İbrahim Sandıkçı ise “Hiçbir zaman işi ajite edip şöyleydi böyleydi demedik. Deseydik belki buralara getiremezdik ama şunu söyleyeyim Canik Belediyesi geldiği noktada bugün Samsun'un ekonomik anlamda en güçlü ilçe belediyesi. 3 senede bu noktaya geldi 2 sene sonra çok daha farklı bir yerde olacağız. Bunu söyleme sebebim ise artık Canik kabuğunu kırdı arkadaşlar. Atakum’la örneklendirerek devam etmek istiyorum. Atakum’da 95-96’lara kadar hiç bir şey yoktu. OMÜ burayı 20-25 senede ilinin önüne geçiren bir isme taşıdı. Üniversiteyle birlikte çok ciddi bir hareketlenme geldi Atakum’a. Canik’te bu söylediğimden 2 tane var. Biri üniversite biri şehir hastanesi. Şu an Canik patlama yapmak üzere. Bir üniversite Atakum’u ne hale getirdi ilaveten bir şehir hastanesi Canik’i ne hale getirecek siz düşünün. Onun için bir ayağınızı da Canik'e atın. Şu anda satış fiyatları da Canik’te çok güzel. Atakum’dakine yakın daire fiyatları var. Arsa fiyatlarında ise Atakum’u geçtik” diye konuştu.

Yatırım yapılabilecek bölgeleri üyelere anlatan Başkan Sandıkçı, kamu özel ortaklığı çerçevesinde bir iş birliğine de açık olduğunu belirtti. Başkan Güney ise SİMDER üyeleriyle düzenleyecekleri toplantıda Sandıkçı’nın teklifini görüşeceklerin dile getirdi.

Sandıkçı, bir üyenin sorusu üzerine yapımı devam eden hükümet konağı önünde yer alan Kefeli Parkı’nı meydan olarak düşündüklerini söyledi. Üniversitenin yakınında araziler olduğunu söyleyen Sandıkçı, yurt yapmak isteyenlerin değerlendirebileceğini ifade etti. Yatırım yapmak isteyenleri Canik’e davet eden Sandıkçı, yurt ve otel projesi, lojistik yatırım ve kentsel dönüşüm noktasında ihtiyaç olduğuna vurgu yaptı.

Başkan Sandıkçı ayrıca SİMDER üyelerine düzenlenecek bir programla Canik’te yatırım yapılabilecek noktaları yerinde göstereceğinin de sözünü verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.