banner797
 1930 Bafra spor Yönetimi olağanüstü kongre kararı aldı. Toplantının ilk tarihi muhtemelen 09.Haziran.2012 tarihinde olacak. Çoğunluk sağlanamazsa 7 gün sonra 16.Haziranda toplantı tekrar edecek ve 1930 Bafra spor başkanını seçecek.
Bizim dikkatimizi şu çekiyor. 1930 Bafra sporda bir yönetim oluştuğunda transferler yapılırken, kamplarda olurken, işler iyi giderken takımımızla ilgili haberler ve resimler basında boy boy yer alıyor. Ama işler ters gidince ortalıkta kimse kalmıyor. Takımdan bir haber almakta mümkün değil. Aslında en buhranlı ve problemli dönemlerde kamuoyunu aydınlatmak gerekir. Bunu en iyi şekilde ve doğru biçimde yöneticilerimiz yapmalıdır. Ne yazık ki ortalık toz duman, her gün basında farklı bir haber çıkıyor. Başkan bıraktı diye manşetler atılıyor. Ne doğrulama ne yalanlama var. Kongre söylentileri çıkıyor, ama resmi bir açıklama yok. Bunlar gereksiz tartışmalara, yöneticilerimize, belediye başkanına ve kulübümüze zarar verecek yorumlara neden olur.
1930 Bafra sporun kurumsal bir yapısı yok, 1930 Bafra sporun istikrarlı bir yönetimi, futbolcu ve teknik kadrosu yok. Kulübümüzün hafızası yok, istişaresi yok, danışması yok, yerelleşmesi yok. Futbolcu izleme komitesi yok, analizi, istatistiği yok, maç arşivi yok, alt yapı hocalarımız ile üst yapının koordinesi, işbirliği yok. Şehirle bütünleşmesi yok, belediye dışında gelir çabası yok, mali bilgileri yok, internet sitesi yok. Pekâlâ, ne var? Her yıl 25 futbolcu almak var. Sonra ki yılda 25 futbolcu daha almak var. Demek ki bir önceki yıl 25 hatalı transfer yaptınız ki yeni 25 futbolcu alıyorsunuz. Takımda 11 de oynayan Bafralı yok. Demek ki alt yapınız yok (aslında çok iyi bir alt yapımız ve futbolcularımız var) ya da alt yapı ile üst yapı koordineniz yok. Ortada yeni bir tesis de yok, şampiyonluklarda yok. Cebinden para harcayan yok ( Kulübü büyük ölçüde sırtlayacak)
Yukarıda yazdıklarımız bugünün yöneticilerinin kusuru değil. Bafra spor genel anlamda günlük yönetiliyor. Belediye Başkanı para versin işler yürüsün anlayışı sürüyor. Artık buna ve tüm yoklara dur demeliyiz. www.bafragazetesi.com olarak buna dur demeye başlıyoruz. Bundan sonra sorgulama başlayacaktır. Bu işin hatırı gönülü yoktur. Futbol ve genel anlamıyla sporun ve spor yönetiminin en iyi şekilde planlı, programlı bir şekilde yapılması için bir mücadele başlatıyoruz. Artık Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.
Kurumsallaşma,
 Tesisleşme,
Altyapı ve orada yetişen gençlerimize sahip çıkılma
 Yerelleşme, Bafra’nın çocuklarını takımızda görmek
Yönetimsel, teknik ve futbolcu kadrosunda İstikrar,
Şeffaflık,
Açıklık,
Futbolcu izleme ekipleri
Sağlıklı Bütçe
İsraftan kaçınma,
İlçe halkımız ile bütünleşme
Küfürsüz şiddetsiz maçlar,
Centilmenlik
Takımımızın Bafra’nın markası olmasını,
Bafra’nın iyi tanıtılmasını
Ve Başarı istiyoruz.
Hiçbir futbolcu ve teknik adam Bafra’yı merkez bankası gibi görmesinin önüne geçilmesini, Bafra spor için, forması için mücadele edecek ve alın terinin de karşılığını zamanında alacağını bilen, ahlaklı futbolcular ve teknik adamlar istiyoruz.
Siyasetin hâkim olmadığı, Gönüllü olarak yöneticilik yapmak isteyenlerin önünün açıldığı tam demokratik kongreler olması gerektiğine inanıyoruz. 1930 Bafra sporda üye olmak isteyenlerin üyeliğinin önünün açılmasını istiyoruz.
www.bafragazetesi.com olarak diyoruz ki;
Bafra belediyesinin futbol için çok büyük paralar harcamamalıdır. Yöneticiler ellerini cebine daha fazla atmalı, işadamları, esnaflar daha fazla destek olmalı, seyircimiz maça mutlaka bilet alarak gelmelidir. Kombinelere ilgi göstermeliyiz.( Her yıl yöneticilerimiz bu konuda girişim yapıyor ama beklenen ilgiyi göstermiyoruz. Yöneticileri yalnız bırakıyoruz, onlara yardımcı olmalıyız) Saha ve forma reklamları olmalı, piyango ve çekilişlerde mutlaka bilet almalıyız. Bafra dışında ki iş adamalarımız bağış yapmalı. Kısacası 1930 Bafra spor elini belediyenin cebinden büyük oranda çekmelidir. Bafra şehri ve Bafralılar bu yükü paylaşmalıdır. Bunlar yapılırken açık ve şeffaf olmalı, tüm gelir ve giderler herkese açık olmalıdır. Mali tablolar kulübün resmi sitesinde yayınlanmalıdır. Kamuoyunun kafasında hiçbir soru işareti olmayacak bir yapılanma, kurumsallaşma, açıklık ve şeffaflık olmalıdır.
Yazdıklarımız futbolun ve sporun doğrularıdır. Bundan sonraki tüm süreci www.bafragazetesi.comolarak takip edecek ve sorgulayacağız.
Kimse kulübümüzde başkan ve yönetici olanları günlük başarılar için zorlamamalıdır. Onları da rahat bırakmalıdırlar. Futbolda Son 15 yıla baktığımızda günlük başarılar gelip geçici oluyor, kalıcılık getirmiyor. Günlük başarıya endekslendiğimizde o başarının da gelmediğini son 3 yılda net olarak gördük. Başkanlarımız, yöneticilerimiz, taraftarlarımız ve tüm Bafralılar olarak üzüldük. Bu baskı artık yok edilmelidir. Bu baskıyı yöneticilerimiz hissetmemelidir. Planlı, programlı ve yukarıda yazdıklarımız doğrultusunda sağlam adımlarla acele etmeden mesafeler alınmaya başlandığında başarıda gelecektir. Kalıcılıkta gelecektir. Başarının devamı da gelecektir.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.