Öne Çıkanlar 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları 30 Ağustos
banner867

BELEDİYEDEN HAK SAHİPLERİNE TAPU
banner852

Kemal Paşa Mahallesi’nde bulunan vatandaşların kadastro parsellerinin imar parseline dönüştürülmesi, inşaata uygun parseller oluşturması çalışmaları tamamlanan hak sahiplerine tapuları düzenlenen programla dağıtıldı. Yapılan tapu dağıtım programına AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti İlçe başkanı Tuncay Yurduseven, Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri ve hak sahibi vatandaşlar katıldı.

Çalışmalar hakkında bilgi veren İmar ve Şehircilik Müdürü İsmail Mümin Erkoç kadastro parsellerinin, inşaat yapılacak müstakil parsellerine dönüştürülmesi çalışmaları olduğunu söyledi. Erkoç, DOP hakkında bilgi vererek şunları söyledi: “Düzenleme Ortaklık Payı, şehrin hava almasını sağlayan, hayat standartlarını yükselten ve kolaylaştıran rekreasyon alanı diye tabir edilen yol, meydan, park, otopark, çocuk bahçesi, yeşil saha, ibadet alanı ve ilköğretim alanı sağlamaktır" dedi.

Belediye Başkanı Zihni Şahin ise, “Bafra’mız da göreve geldiğimiz günden beri problemli, itilaflı, bazen mahkemelerin bozduğu birçok alan vardı. Arkadaşlarımızın çalışmalarıyla ihtilaflı olan yerlerin problemleri büyük ölçüde çözüldü. Mahkemelerin bozduğu yerler var oralarda da çalışmalarımız devam ediyor. Önemli olan bu problemlerin tamamlanarak hak sahiplerinin ortaya çıkması ve oralarda inşaat yapmaya kalktığı zaman belediyeye gelerek rahat bir şekilde ruhsatı ve işlemleri yapılabilecek. Bu işlemlerin yapılmadığı yerlerde ise hiç kimsenin bir şey yapma şansı yok. Bizim de yapma şansımız yok. Yapılan düzenleme ile tapularını alanlara hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Vatandaşlara “Hayırlı olsun” temennisinde bulunan milletvekili Ahmet Demircan ise, “Şu anda bütün Türkiye’de bakanlarımız, Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız Türkiye’nin önemli bir değişimini anlatmayla meşgul. Türkiye'nin sistem açısından bir sıkıntısı var, bunu çözmek gerekiyor. Türkiye 23 Nisan 1920’de milli egemenlik esası üzerine devleti kuruluşunun ilk adımını attı. 29 Ekim 1923’de de rejimin adını ilan etti. Cumhuriyet, yani biz cumhuriyetle yönetileceğiz diye milletimizde sahip çıktı yola çıktık. Ancak 3. adım olan demokrasiyle yönetim yolunda istediğimiz ilerlemeyi sağlayamadık. Eğer biz 15 Temmuz FETÖ darbe girişimde koalisyonlu bir hükümetle yakalanmış olsaydık Türkiye iç savaşın içine düşerdi. Koalisyon birden fazla şoförün direksiyona oturması gibidir. Biz otobüsün direksiyonunda 3 şoför görseniz o otobüse biner misiniz? Türkiye'de 94 yılda 65 hükümet, hükümetlerin ömür ortalaması bir buçuk yıl değil. Bir buçuk yıl ortalama sahip hükümetlerle ülkeyi kalkındıramayız. İstikrarsız hükümetlerle güçlenemeyiz. İşte bu bozuk sistemi düzeltmeliyiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından hak sahiplerine yeni tapuları dağıtıldı. 






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876