Öne Çıkanlar Samsun bafra
banner797

Down Kafe Park’ Atakum'da Hizmete Açıldı

Samsun'da Down Sendromlu çocukların çalışacağı Atakum Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘Down Kafe Park' Gençlik ve Spor Bakanımız  Akif Çağatay KILIÇ, Vali İbrahim ŞAHİN, TÜGVA ve ENSAR Vakfı Genel Kurul Üyesi  Bilal ERDOĞAN’ın katılımıyla açıldı.

Samsun’da bir ilki gerçekleştirdiklerini vurgulayan Atakum Belediye Başkanı İshak TAŞÇI, “Bugün burada Atakum’lu olarak mutlu bir ana şahitlik ediyoruz. Çok değerli onur konuklarımız davetimize teşrif edip bizlerle beraber oldu. Bugün burada yerel yönetim olarak Down Park Kafe olarak da dezavantajlı gruplara hizmet etme yolunda bir adım atmış durumdayız. Bu tesisin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Dezavantajlı gruplara yönelik yapılan hizmetlerin çok değerli olduğunu ifade eden TÜGVA ve ENSAR Vakfı Genel Kurul Üyesi Bilal ERDOĞAN yaptığı konuşmasında, “Engelliler bu kadar sosyal olmalarına rağmen, zorlaştırıcı etkenlerin ve engellemelerin olmaması lazım. Bu anlamda burada yapılan konsept çok güzel olmuş. Allah kendilerinden razı olsun. Benim anne tarafımdan bir akrabamın Down Sendromlu olmasından dolayı kardeşlerimize her zaman ayrı bir muhabbet beslemişizdir. Burada bu kardeşlerimiz hizmet ederken, servis yaparken kötü bir gününüz de olsa onlar yanınıza geldiğinizde yüzünüz gülecektir. İnşallah burası Atakum’un en popüler kafesi olur. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Böyle çalışmalar toplumumuzun bütün kesimlerine onlarla kaynaşmak ve destek olmak için vesile olur.” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay KILIÇ yaptığı konuşmasında, “Bu projeyi hayata geçirenlere teşekkür ediyorum. Arkamda bir fotoğraf var. Recep Tayyip ERDOĞAN’ın Down Sendromlu çocuklarla çektirmiş olduğu bir fotoğrafı var. Ümit ediyorum siz burada gerçekten güzel hizmetler gerçekleştirecek, çok güzel işler yapabileceksiniz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN, 28 Mart Salı günü Samsun’a gelecek. Cumhurbaşkanımız saat 15.00’te Samsunlularla bir arada olacak. Tüm Samsunlu hemşehrilerimi davet ediyorum. Bu güzel hizmette emeği geçen herkese şükranlarımız sunuyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Down Sendromlu çocuklar kendi yaptıkları tabloyu TÜGVA ve ENSAR Vakfı Genel Kurul Üyesi Bilal ERDOĞAN’a takdim ettiler.

Daha sonra, Atakum Belediye Başkanı İshak TAŞÇI, TÜGVA ve ENSAR Vakfı Genel Kurul Üyesi  Bilal ERDOĞAN’a bir tablo takdim etti.

‘Down Kafe Park’ açılışına ayrıca, Samsun Milletvekilleri Çiğdem KARAASLAN, Hasan Basri KURT, Orhan KIRCALI, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya YILMAZ, İl Emniyet Müdürü Vedat YAVUZ, STK temsilcileri, down sendromlu çocukların aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.