banner798
 Lig liderliği garanti
Ortam ve seyirci çok güzel
Aile ve çocuklar havayı güzelleştirmiş
Herkes mutlu ve güler yüzlü
 
Rotasyon durumu değiştirdi…
 
Rotasyon beklentimiz bütün havayı değiştirecek diye düşündüğümde seyircilerimiz
Henüz farkında değildi. Maalesef rotasyon değil idare lambası niyetine yapılmış bir rotasyon olmuş. Oyunda dakikalar ilerledikçe ve oyun olarak yaşadığımız sıkıntılar skora yansımaya başlayınca anlayışlar sorgulanmaya başladı. Çok uzun yıllardır futbolun içindeyim ben nedim hoca olarak böyle rotasyon görmedim.
 
Kadroya baktığımızda 2 futbolcu ile ROTASYON yapılarak durumu anlaşılmaz bir hale geleceğini Hocamız algılayamadı herhalde. Sağbek SİNAN sağ orta saha Sol kenar oyuncumuz AHMET orta göbeğe çekilerek adeta maçın ipi çekilmiş oldu.
6.7 oyuncu ile bu ROTASYON uygulansa idi hiç kimse eleştirme getirmez ve bütün taraftar keyfine bakardı. OYSA maçın 75 dakikasında golü attığımızda, oyuna girmek için bekleyen BATINAY, ın bekletilmesine taraftarın gösterdiği tepki duygusal olarak çok haklı idi.
Eğer hoca bu bekletme olayına teknik açıdan skoru kurtarma olarak baktı ise o zaman Rotasyon ne anlam taşıyordu. Çünkü o anda taraftar bu nasıl rotasyonmuş diye sorgulamaya başladı. Ben nedim hoca olarak Sedat hocanın iyi niyetine inanmakla birlikte bu maçtaki uygulamalarının yanlış olduğunu söylemek isterim.
 
Oyuna ve oynadıklarımıza teknik açıdan baktığımızda ise liderliğimizi göz önünde bulundurursak önemli değil diyebiliriz ama sistem açısından bize yararlı olacak bazı gerçekleri artık belirleyeceğiz sanırım. Önümüzdeki YOMRA maçında bu provayı göreceğimizi sanıyorum.
Bu maçta bazı oyuncularımız öylesine pas hataları yapıp öylesine kötü oynadılar ki ben bu durumu rahatlığa vermek istiyorum ama algılamalar ne olacak. Algılamaların tepkiye dönüşmemesi için yapılan mücadelenin daha bilinçli olması gerekirken uygulamalarında daha şeffaf olması gerekir. Bu anlamda bence maçta futboldan çok taraftarlar anlamında yapılan çok büyük bir yanlış ise şu idi. Maç başlarken protokol koltukları bütün aileler tarafından doldurulması hakikaten çok büyük bir gelişme olmuştu. Durum 2.0 aleyhimize olunca bu durum tam tersine döndü ve herkes maçtan ayrıldı. Başkanlarımızın gösterdiği misafirperver yaklaşımlara karşı yanlış oldu kanaatindeyim. Kötü düşünceler nedeni ile olmadığını biliyorum ama maç sonuna kadar seyredilmeliydi diye düşünüyorum. Başlangıç olacak bir olayı skor ile değerlendirip hareket etmenin yanlışlığını anlamak lazımdı.
 
Bazı futbolcu arkadaşlarımızı isim vererek eleştirmek yerine bugünkü atmosferin bozulması nedeni ile kendilerine öz eleştiri yapmalarını tavsiye ediyorum. Ortama göre oynamak gibi bir anlayış olması lazımdı. Futbol öylesine bir garip oyunki detay dediğimiz unsurların bile ne kadar eleştirisi ortaya çıkıyor. Her şeyin mükemmel gidiyor ve skor bile bizim için önemli değil dediğimizde uygulama hatalarından çıkan sonuçların ve her şeyin yeniden düşünüldüğünü görmeye başlıyoruz.
Aslında birçok spor adamının önemli değil diyebileceği ortamlar ama Gözler ve akıllar final maçında olduğu için kafalar net değil ve son maç lehimize sonuçlanana kadarda olmayacak gibi. İnşallah her şey lehimize olur ve olacak..SAYGILARIMLA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.