banner798
www.bafragazetesi.com ‘un Siyasi analizleri başladı…

AK PARTİ VE MHP BAFRA İLÇE BAŞKANLARINI BEKLEYEN TEHLİKE
 
AK-PARTİ BÖLÜNMÜŞLÜK İMAJI VERİYOR

Mahalli idareler seçimlerine daha bir yıl varken özellikle iktidar partisi açısından suni olarak belediye başkan adaylıkları gündeme getirildi. Bir yıl çok uzun bir süredir. Bu bir yılın içerisinde belediyelerin hizmet yoğunluğunun artması bakımından bir de bahar ve yaz mevsimi olduğunu düşünürsek, iktidarda olan bir partinde adaylık yarışı bölünmüşlük imajı verir. Bu durum ise vatandaş nezdinde güven bunalımına neden olur. Siyaset böyle bir stratejik hataya müsaade etmez.
 
İKİ İLÇE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA GELMEDİ!
Bafra’da yerel seçimlerde öne çıkan iki parti bulunmaktadır. Bu Partiler AK Parti ve MHP’dir. Bu iki partinin ilçe başkanları ise çiçeği burnunda başkanlardır. Daha rüştlerini ispat etmemişlerdir. Erken başlayan belediye başkan aday adaylığında MHP ve AK parti ilçe başkanlarının isimlerinin de aday adaylığında geçmesi ve iki ilçe başkanının buna müsaade etmesi, bu konuda biz aday adayı değiliz bizim derdimiz partimizin belediye başkanlığını kazanması açıklaması yapmamaları siyaseten de onların zararına olabilir.

4 BELDE 115 KÖY 21 MAHALLE...
 
MHP Bafra da iki dönem üst üste Belediye Başkanlığını kazanmış, iki seçimde de az farkla seçimleri kaybetmiş ve 2014 yılında yapılacak seçimlerde ise seçimin favori partilerinden biridir. MHP’nin AK Partinin tersine adayını önceden belirlemesi mantıklıdır. Çünkü İktidardan iktidarı almak isteyecektir. MHP Yükselen ve ilçemizin de güçlü bir partisidir. MHP ilçe başkanı kendi aday adaylığı peşinde koşmak yerine genel merkezine biz burada seçimi kazanabiliriz ama adayımızı herkesten önce belirlemeli, ilçemiz için projelerimizi adayımızla beraber 4 belde 115 köy ve 21 mahallemizde anlatmalıyız. Sandık kurulu üyelerimizi müşahitlerimiz, seçim komisyonlarımızı belirlemeliyiz belediye meclis üyelerimizi tespit etmeli ve binlerce görevlimizle seçim çalışmalarına başlamalıyız demesi gerekmekledir.
 
MHP CİDDİ BİR HATA YAPMAKTA!
Ne yazık ki MHP ilçe başkanı ve yönetiminin böyle bir yol izlediğine dair bir gelişme olmadığı gibi, güçlü adaylarını öne çıkartmak gibi bir çalışmada yapmamaktadır. Aksine ilçe başkanının aday adaylığı düşüncelerini müşahede etmekteyiz. MHP bu şekilde ciddi bir hata yapmaktadır. Ayrıca MHP ilçe Başkanı Hüseyin Acar halktan kopuk, her yere tek başına giden, etrafında bir cazibe halkası oluşturmadan bir siyaset izlemektedir. Cenazelerde tek başına, düğünlerde, açılışlarda, protokol alanlarında, bayramlarda kısacası her platformda tek başına olmaktadır. Bu durum siyaseten son derece yanlıştır.

MHP'NİN ALACAĞI SEÇİMİ AKP ZİHNİ ŞAHİN İLE ALMIŞTIR!

AK Partiye gelince AK Parti 2 dönemdir az farkla seçimleri kazanmaktadır. 2004 seçiminde Zihni Şahin, Hamdi Yıldız gibi MHP kökenli aday adayları vardı. Bu kişiler aday olarak gösterilmemesine rağmen ciddi sayıda MHP ve ülkücü kökenli isimlerle birlikte Şükrü Neiş Beye destek verdi, seçim çalışmalarında aktif olarak yer aldılar. İlk yılların verdiği Sayın Başbakanın rüzgârı, MHP’de Hasan Aslan karşıtlığının getirdiği MHP’liler ve ülkücülerin destekleri yanı sıra Şükrü Neiş’in seçim kampanyası ile seçim alındı. 2009 seçiminde ise toplumun genel kabulünü görmüş her taraftan insanın desteğini alacak olan Zihni Şahin’in aday gösterilmesi ile MHP’nin alacağı bir seçimi AK Parti Zihni Şahin ile almıştır. Yerel seçimler farklıdır. Bu seçimlerde Yerel faktörler ve aday devreye girmektedir. AK parti üst yönetimi, bakanı, milletvekilleri bunu görmektedir. Bu nedenle de Zihni Şahin’i her platformda desteklemektedirler. Elbet de demokrasilerde aday adaylıkları olacaktır. Herkesinde aday olma hakkı vardır. Bununla birlikte partilerini yönetenlerin esas hedefleri partilerinin başarıları olmalıdır.

ŞÜKRÜ NEİŞ'İ HADİ BEĞENMEDİNİZ,ZİHNİ ŞAHİN'İ NEDEN BEĞENMEDİNİZ?

AK Parti ilçe başkanlığının ülkemizde yaşanan sosyal olaylarda görüş beyan etmek yerine, partisinin propagandasını yapmak, ilçemize yapılan hizmetleri anlatmak, yeni hizmetler için destek vermek yerine Belediye başkan adaylığı için çalışmalar yapması gibi bir duruma neden olması partisine zarar verecektir. 1.başkan Şükrü Beyi beğenmediniz değiştirdiniz, 2. Başkanınız Zihni Şahini beğenmediniz karşısında oluyor veya değiştiriyorsunuz 3. Seçime de 3. Ve yeni bir adayla giriyorsunuz. Bunu vatandaşa anlatmak zordur. Vatandaş şöyle diyebilir: Bunlar kötüyse yeni adayınızın iyi olduğunu nerden bilelim? İşin başka bir yönü ise yerel seçimlerde her kesimden oy alacak bir adaya ihtiyaç vardır. Bafra’nın seçmen profili fanatik, partizan adaya fırsat vermez. İnsanlarımız toplumun her kesimine hitap etmeyen adaya başkanlık şansı vermeyecek bir yapıdadır.
 
İLÇE BAŞKANLARINI BEKLEYEN TEHLİKELER VAR!
Belediye başkanlığı için isimlerinin öne çıkmasına izin veren MHP ilçe Başkanı Hüseyin Acar ve AK Parti İlçe başkanı Tuncay Yurduseven’i bekleyen tehlikeler vardır. Kendilerini öne çıkaran böyle bir süreç sonucunda partilerinin seçimi kaybetmelerinin faturaları kendilerine çıkartılacak ve siyasi hayatları sona erecektir. Aday adayı olmaları durumunda ise parti başkanlıklarından istifa etmeleri gerekecektir. Aday olamazlarsa ilçe başkanlıkları gidecektir. Yani Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olacaklardır.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.